Politiebericht Flevoland: District Zuid 24-10-2001 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Getuigenoproepen overvallen
ALMERE Dinsdagavond rond 20:00 uur is een snackbar aan de Rimsky Korssakovweg overvallen. Twee nog onbekende mannen met bivakmutsen kwamen de zaak binnen. Een van hen liep naar de kassa en sommeerde een medewerker onder bedreiging van iets dat leek op een vuurwapen de inhoud van de kassa te overhandigen. De medewerker opent de kassa en de overvaller neemt de kassalade mee. De andere man bleef voor de balie staan. Vervolgens verlaat het duo de snackbar en fietsen weg over het fietspad richting de Stedenwijk.
De politie is gestart met een onderzoek en vraagt getuigen of mensen die over informatie beschikken die van belang kan zijn voor het onderzoek zich te melden, telefoonnummer tijdens kantooruren: 036 538 3803, buiten kantoortijden: 0900-8844.

ALMERE Een supermarkt aan het s Hertogenboschplein is dinsdagavond rond 20:30 uur de dupe geworden van een overval. Een kassière rekende af met een klant toen er opeens twee onbekende mannen de supermarkt in kwamen. Een van hen bedreigde de kassière met iets dat leek op een vuurwapen en riep om geld. Vervolgens pakt hij de kassalade, doorzoekt de tas van de klant en gaat weg. In de tussentijd heeft de andere man een andere medewerker achter de counter gedwongen geld af te geven. In welke richting ze zijn weggegaan is niet bekend. Vermoedelijk gaat het om andere daders dan de overval in de snackbar eerder die avond. De politie heeft een onderzoek ingesteld. Getuigen die nog niet benaderd zijn door de politie en mensen die beschikken over informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek, worden gevraagd contact op te nemen met de politie, telefoonnummer tijdens kantooruren: 036 538 3803, buiten kantoortijden: 0900-8844.

Aanhouding belediging
ALMERE Dinsdagmiddag heeft de politie op het Kolkplein een 29-jarige Almeerder aangehouden voor belediging. De man had surveillerende agenten meerdere keren uitgescholden. Na verhoor is de man weer heengezonden. Proces-verbaal is opgemaakt.

Brandje bij test Flevoziekenhuis
ALMERE Bij een test van de noodaggregaat van het Flevoziekenhuis is dinsdagmiddag een klein brandje ontstaan. De brandweer had de smeulende isolatiematerialen snel onder controle.

Aanrijding fietser en voetganger
ALMERE Dinsdagmorgen is op het fietspad parallel aan de Jaagmeent een 81-jarige vrouw uit Almere licht gewond geraakt bij een aanrijding. Een 36-jarige Almeerder fietste door de bocht en toucheerde de vrouw. De vrouw kwam ten val en bezeerde haar knie. Ze is voor behandeling van een spierkneuzing per ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

Brand Salsastraat
ALMERE De brandweer heeft dinsdagnacht uit moeten rukken naar de Salsastraat voor een woningbrand. De brand was ontdekt door een voorbijganger. Hij reed langs en zag de vlammen uit het dak van de flat slaan. De politie heeft de gehele flat ontruimd. Binnen een uur kon het sein brandmeester gegeven worden. Waarschijnlijk is de brand ontstaan bij de afzuiginstallatie op het dak waardoor het dak vlam vatte.

Aanhouding vernieling
ALMERE De politie heeft dinsdagnacht drie Almeerse jongens (17, 18 en 19 jaar) aangehouden voor vernieling. Ze bekenden tegenover de politie even daarvoor graffiti aan te hebben gebracht in de Muziekwijk. Ze zijn voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hun spuitbussen zijn in beslag genomen.