Provincie Flevoland

Campagne Veilig landbouwverkeer

Landbouworganisatie NLTO en Vervoerberaad Flevoland hebben de handen ineen geslagen om de verkeersveiligheid in Flevoland te vergroten. Deze week krijgen alle leden van de NLTO een folder thuisgestuurd over slipgevaar door modder op de weg. Bovendien gaat deze maand een website online over veilig landbouwverkeer in Flevoland.Jaarlijks gebeuren er veel verkeersongevallen met landbouwverkeer. Landelijk ging het in 2000 om 1762 ongevallen. In Flevoland was in 2000 bij 55 ongevallen een landbouwvoertuig betrokken, waarbij helaas één ongeval met dodelijk afloop. Reden voor het Vervoerberaad Flevoland om een campagne op te zetten om agrariërs en andere weggebruikers te waarschuwen voor de gevaren rondom landbouwverkeer.

In Flevoland worden weggebruikers op verschillende manieren gewezen op de aanwezigheid van landbouwverkeer op de weg. Vooral tijdens de oogstperiode is er veel landbouwverkeer op de weg en wordt hier ook extra aandacht aan besteed. Zo worden radio commercials uitgezonden, worden posters langs provinciale wegen opgehangen en rijden er lijnbussen met busreclame door de provincie die weggebruikers attendeert op slipgevaar dat door modder op de weg kan ontstaan. Voor de agrariërs is een folder ontwikkeld over de risico's van slipgevaar door modder en de voorzorgsmaatregelen die men kan treffen. Leden van NLTO ontvangen de informatieve folder automatisch, overige belangstellenden kunnen de folder opvragen bij NLTO (0512-305205) of bij het Vervoerberaad Flevoland (0320-265567).

www.landbouwverkeer.nl. Op dit adres is de website over veilig landbouwverkeer te vinden. Op deze site is informatie te vinden zowel gericht op agrariërs als op alle overige weggebruikers. Naast informatie over verkeersveiligheid is er ook informatie over veiligheid op het erf, de meest gestelde vragen en links met andere interessante websites. Op de website staat ook een screensaver over veilig landbouwverkeer die bezoekers kunnen downloaden. Een aantal toekomstige jonge boeren en boerinnen kreeg de screensaver al uitgereikt tijdens voorlichtingslessen die in het kader van het project gegeven zijn op agrarische scholen in Flevoland.

datum 24-10-2001 Nummer 2001-105