Provincie Flevoland

Informatie over Europese programma's voor Flevoland op het internet

De provincie Flevoland heeft vanaf vandaag een speciale website op het internet geopend over de Europese programma's voor Flevoland. Deze website maakt onderdeel uit van de provinciale website en is te vinden op: www.flevoland.nl/europa. Burgers, ondernemers, instellingen en overheden kunnen op de website lezen hoe de Europese steun voor Flevoland de komende jaren wordt ingezet, welke prioriteiten zijn gesteld, aan welke voorwaarden projecten moeten voldoen en hoe de procedures verlopen. Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws kunnen geïnteresseerden zich abonneren op een elektronische nieuwsbrief. De provincie maakt de nieuwe website bekend met een publiciteitscampagne in regionale kranten, vaktijdschriften, op het internet en via Omroep Flevoland. De website en de publiciteitscampagne zijn in opdracht van de provincie ontwikkeld door Axipress reclame en internetdiensten uit Lelystad.

De provincie Flevoland ontvangt via verschillende kanalen geld uit Brussel. De belangrijkste geldstroom komt tot stand via de Europese structuurfondsen. Voor de periode 2000-2006 ontvangt Flevoland 126 miljoen euro. De besteding van dit bedrag gebeurt op basis van een speciaal ontwikkelingsprogramma, het zogenaamde Enkelvoudig Programmeringsdocument (EPD) onder de titel "Naar een evenwichtig Flevoland". Op basis van dit programma zijn er bovendien drie specifieke regelingen ontwikkeld voor het bedrijfsleven. Een Investeringspremieregeling voor de gemeenten Lelystad en Urk, een regeling voor het Midden- en Kleinbedrijf voor de andere gemeenten en een regeling voor Technologisch en Milieu-innovatieve projecten. De eerste twee regelingen zijn inmiddels goedgekeurd.Daarnaast zijn er mogelijkheden om via zogenaamde communautaire initiatieven een Europese bijdrage aan te vragen. Communautaire initiatieven zijn programma's zoals Leader+ (plattelandsontwikkeling), InterregIII (interregionale samenwerking) en Equal (voor kansarmen op de arbeidsmarkt), waar alle lidstaten gebruik van kunnen maken.

De provincie Flevoland is verantwoordelijk voor de uitvoering van de Europese programma's en regelingen. Het provinciaal bestuur heeft daarvoor een speciale afdeling opgericht: het Programma Management Europa (PME). Deze projectorganisatie coördineert alle werkzaamheden, bereidt de besluiten voor over de programma's, de projecten en de steunverlening en richt zich op de controle en rapportage van de programma's.

datum 24-10-2001 Nummer 2001-106