Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 24-10-2001

Politieberichten districten Stad Utrecht, 09.30 uur
Aanrander aangehouden

UTRECHT - Op maandag 15 oktober werd een 20-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van het plegen van verschillende aanrandingen van vrouwen in Utrecht. In de periode van begin juni tot begin oktober werden in totaal 16 vrouwen, waarvan 7 in de maand oktober, door de Utrechter aangerand.

De aanrandingen vonden plaats op verschillende plaatsen in Utrecht, waaronder de Opaalweg, Koningsweg, Heukelslaan en de Prins Hendriklaan, en werden over het algemeen in de avond- nachtelijke uren gepleegd. De 20-jarige man verplaatste zich per damesfiets of op een bromfiets en benaderde de dames in de meeste gevallen van achteren en bij het voorbijgaan greep hij naar een borst.

Na uitgebreid onderzoek kon de politie op maandag 15 oktober de man aanhouden in zijn woning. Tijdens zijn verhoor bekende hij de vrouwen te hebben betast. Van de 16 zaken die de man bekende waren van 5 gevallen geen aangifte gedaan. De man zit op dit moment nog steeds vast.

Het vermoeden bestaat dat de man nog meerdere aanrandingen heeft gepleegd. De politie verzoekt daarom vrouwen die eerder slachtoffer zijn geweest van aanranding (lichamelijk betasten) contact op te nemen met het politiebureau Tolsteeg onder telefoonnummer 0900-8844.

Gewapende overval

UTRECHT Rond vijf uur dinsdagmiddag werd een winkel aan de Croeselaan overvallen. Drie verdachten kwamen de winkel binnen en bedreigden het winkelpersoneel met een vuurwapen. De mannen wilden geld hebben. Nadat zij een geldbedrag uit de kassalade hadden gehaald, gingen zij er vandoor via de Bolkbeekstraat en Zoomstraat.

De politie stelde onmiddellijk een onderzoek in naar de verdachten maar trof hen helaas niet meer aan. Zij zet het onderzoek voort en roept getuigen op zich te melden bij de recherche van het politiedistrict Marco Polo via 0900 88 44.

Verkeersongeval letsel

UTRECHT Rond kwart over een woensdagmorgen werd de politie gestuurd naar de Hogeweide. Hier was een automobilist met zijn auto tegen een boom opgereden. De agenten troffen de man, een 52-jarige man uit Breukelen, aan. Hij zat bekneld in zijn auto en was niet aanspreekbaar. Omdat de man niet kon aangeven of er meerdere personen in de auto hadden gezeten, is de brandweer met een duikploeg gaan zoeken in de naastgelegen sloot. De duikploeg trof geen andere personen aan. Nadat de brandweer de man uit zijn benarde situatie had bevrijd, werd hij door de ambulance overgebracht naar het UMC. De man had letsel aan benen en armen.

Getuigenoproep straatroof

UTRECHT Rond kwart over tien dinsdagavond zagen surveillerende agenten op de Tolsteegsingel een man hard wegrennen. Kort daarop werden de agenten aangesproken door drie mannen, leeftijd onbekend, die vertelden dat er net een beroving had plaatsgevonden bij de pinautomaat aan de Bijlhouwerstraat. Direct gingen de agenten op zoek naar een verdachte. Helaas troffen zij niemand meer aan. Het slachtoffer, een 37-jarige vrouw uit Utrecht, heeft aangifte gedaan bij de politie. Zij vertelde dat zij bij de pinautomaat stond toen zij een voorwerp in haar rug geduwd kreeg. Zij werd gedwongen haar portemonnee af te geven. Nadat zij dit gedaan had, rende de verdachte hard weg. De politie vraagt getuigen contact op te nemen met team Robuust, via telefoonnummer 0900-8844.

Beroving
UTRECHT Een 60-jarige vrouw uit Utrecht fietste dinsdagavond rond acht uur over het Nicolaaskerkhof toen haar tas uit haar fietsmand werd gepakt. Twee jongens op een scooter kwamen naast haar fietsen en gristen in het voorbijkomen de tas uit haar fietsmand. Zij verdwenen in de richting van de Twijnstraat. Het team Robuust onderzoekt deze beroving.

De politie adviseert mensen hun tas niet in een fietsmand of -tas te vervoeren. In het geval dat de tas in de fietstas wordt gedaan, adviseert de politie de fietstas met een riempje af te sluiten. De schoudertas kan het best over de rechterschouder gedragen worden, met de sluiting (flap van de tas) naar de binnenzijde gekeerd.

Man mishandeld
UTRECHT Een 37-jarige man uit Utrecht fietste dinsdagavond omstreeks kwart voor zeven over het Stationsplein richting Moreelse park. Op het fietspad stond een auto geparkeerd. Bij het passeren van deze auto, raakte de fietser de buitenspiegel van de auto. Net voorbij de auto voelde de fietser dat hij bij zijn jas vastgehouden werd. Hierna werd hij op de grond gedrukt en geslagen. De politie stelt een onderzoek in naar deze mishandeling.