Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 24-10-2001

Politieberichten district Heuvelrug, 10.05 uur
Chaos door aanrijding

RHENEN Een aanrijding tussen een automobilist en een motorrijder heeft dinsdagmiddag rond zes uur voor een verkeerschaos gezorgd op de Lijnweg in Rhenen. Bij de aanrijding is de motorrijder gewond geraakt.

Een 44-jarige automobilist die op het kruispunt met de Klaassenweg rechts af wilde slaan, zag een tegemoet komende 43-jarige motorrijder over het hoofd. De motorrijder botste tegen de auto en kwam vervolgens ten val tegen een auto die in de file stond op de Lijnweg. Vanwege het feit dat het slachtoffer op de rijweg lag en het slechte weer, ontstond een verkeerschaos op de Lijnweg. De politie heeft het verkeer tussen zes uur en kwart over zeven omgeleid. De motorrijder is met arm- en beenletsel afgevoerd naar het ziekenhuis in Ede.

Rijden onder invloed

DOORN Een 48-jarige automobilist uit Houten is woensdagmorgen rond half één aangehouden vanwege het rijden onder invloed.

De politie zag de automobilist rijden over de Amersfoortseweg in Doorn waarbij het opviel dat het kenteken van de auto niet overeenkwam met het kenteken van de aanhanger achter de auto. Bij de staandehouding viel het de agenten op dat de man naar alcohol rook. De blaastest was positief. Bij de ademanalyse bleek dat de man een promillage van 0,54 procent alcohol in zijn bloed had. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Motorkap gestolen

VEENENDAAL - Op het Zuiderkruis in Veenendaal is in de vroege ochtend van woensdag 24 oktober een motorkap van een auto gestolen. Van het voertuig was een ruitje ingetikt, de motorkap van binnen geopend en vervolgens gedemonteerd. Blijkbaar was het de dieven om de motorkap te doen geweest, want de radio en diverse andere voorwerpen zijn niet meegenomen. De politie heeft deze opmerkelijke diefstal in onderzoek.

Verkeerscontrole

DOORN Bij een verkeerscontrole op een bedrijfsterrein in Doorn zijn dinsdagmiddag diverse waarschuwingsbriefjes achtergelaten op geparkeerde autos voor in het zicht liggende buit. De politie adviseert automobilisten (waardevolle) goederen in hun voertuig achter te laten. Dit om auto-inbraak te voorkomen wat over het algemeen veel schade met zich meebrengt. Op de Kombos kreeg een 15-jarige jongen een bekeuring vanwege het rijden op een snorfiets.