Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 24-10-2001

Politieberichten district Eemland zuid, 10.15 uur
Bromfietsers gewond

ACHTERBERG Bij een aanrijding tussen twee bromfietsers op het fietspad dat parallel loopt aan de Hessenweg in Achterveld zijn beide bestuurders gewond geraakt.

Een 18-jarige bromfietser uit Achterveld reed omstreeks half acht s morgens met zijn bromfiets over het fietspad richting Achterveld. Een17-jarige bromfietser uit Terschuur reed in tegenovergestelde richting. Bij het passeren heeft vermoedelijk een van de twee niet voldoende rechts gehouden waardoor een botsing niet meer te voorkomen was. Eén bromfietser is met armletsel vervoerd naar het Eemland ziekenhuis. De bromfietser uit Achterberg is met hoofd,- en armletsel naar het UMC Utrecht gebracht.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT Bij een verkeerscontrole op de Panfluitstraat op dinsdag rond half twaalf in de avond is een 45-jarige automobilist uit Amersfoort aangehouden voor het rijden onder invloed. Bij de ademanalyse bleek dat de man een promillage van 0,95 procent alcohol in zijn lichaam had. De man kreeg een proces-verbaal.

Beroving bij pinautomaat

AMERSFOORT Een 29-jarige vrouw uit Amersfoort is dinsdagavond beroofd van haar zojuist gepinde geld.

Tijdens het pinnen rond negen uur op de Randwijcklaan zag zij een jongeman op haar af lopen. Vervolgens griste hij het geld dat zij net gepind had uit haar handen en zei haar nog meer geld te pinnen. Toen de vrouw de man aankeek, trok hij snel een muts over zijn gezicht en ging ervan door. Het slachtoffer gaf het volgende signalement van de overvaller. Man, ongeveer 20 tot 22 jaar oud, rond gezicht, donker uiterlijk, ongeveer 1.75 meter lang. De overvaller droeg een glimmend nylon donderblauwe/zwarte jas. Getuigen van deze overval kunnen contact opnemen met de politie: 0900-8844.