Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 24-10-2001

Politieberichten district Rijn & Venen, 10.15 uur
Aanrijding tussen twee auto`s

MAARSSEN Op dinsdag 23 oktober heeft een aanrijding tussen twee auto`s plaatsgevonden. Eén bestuurder werd naar het ziekenhuis gebracht.

Rond vijf uur in de middag reed een 36-jarige automobilist uit Maarssen over de Ruimteweg, komende uit de richting van Lage Weide en gaande in de richting van de Verbindingsweg. Bij de kruising met de Maarssenbroekseslag reed een andere automobilist, mogelijk door rood licht, linksaf de Ruimteweg op. Daar reed op dat moment de 36-jarige automobilist. Een botsing tussen beide voertuigen was het gevolg. De automobilist die de Ruimteweg opdraaide, raakte gewond en alvorens hij uit zijn auto kon worden gehaald, moest het dak door de brandweer worden verwijderd. De man (gegevens vooralsnog onbekend) is met letsel aan zijn bovenlichaam per ambulance naar het UMC in Utrecht vervoerd. Beide voertuigen moesten worden weggesleept.

Jongetje vermist en weer terug

WOERDEN Op dinsdag 23 oktober melden ouders van een 9-jarige jongetje dat hun zoontje niet thuis was gekomen.

Rond negen uur in de avond meldden ouders van een 9-jarig jongetje uit Woerden dat hun zoontje sinds vier uur in de middag weg was. Het jongetje was rond vier uur vanaf de Berkenlaan vertrokken om vier kranten in de buurt te bezorgen, maar was daarna niet meer teruggekomen. Hij was nog nooit weggelopen. Door de politie werd direct een onderzoek ingesteld. Op alle adressen waar de kranten moesten worden bezorgd, bleek dit ook te zijn gebeurd. Meerdere politie-eenheden werden ingezet en in de omgeving werd uitgebreid naar het jongetje gezocht. Tegen elf uur in de avond kwam het jongetje met zijn fiets thuis.

De aanleiding dat hij zo lang weg was gebleven, lag naar zijn zeggen in het feit dat hij `s middags onenigheid met zijn moeder had gehad.