Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

SOS International Amsterdam standaardiseert
op Siebel eBusiness Applications

Siebel ensurance maakt het op winstgevende manier ondersteunen van klanten mogelijk evenals een verbetering van klantenrelaties

SAN MATEO, Calif. - 24 oktober 2001 - SOS International heeft besloten te standaardiseren op Siebel eBusiness Applications van Siebel Systems. De grootste hulporganisatie voor reizigers van ons land maakt gebruik van Siebel eInsurance, een versie van Siebel eBusiness Applications die is afgestemd op de behoeften van de verzekeringsbranche, voor het beheren, synchroniseren en coördineren van alle klantencontacten. Siebel eInsurance stelt SOS International in staat om op winstgevende wijze klanten te bedienen en de relatie met deze afnemers verder te verdiepen.

Om een eersteklas dienstverlening te kunnen aanbieden, nieuwe producten en diensten te kunnen invoeren en bovendien de positie van toonaangevende hulporganisatie te kunnen handhaven heeft SOS International behoefte aan een schaalbare eBusiness-oplossing die zichzelf in de praktijk reeds ten volle heeft bewezen. Het bedrijf heeft Siebel eInsurance geselecteerd om een eenduidige en totale kijk op de relatie met klanten te kunnen creëren. Deze strategie zal het vermogen van de onderneming om miljoenen polishouders via Internet, telefoon, fax of post van dienst te zijn op significante wijze verbeteren.

Door gebruik te maken van de geheel op de verzekeringssector afgestemde functionaliteit van Siebel eInsurance zijn de tweehonderd medewerkers van SOS International in ons land die rechtstreeks contact met klanten hebben in staat om 24 uur per dag en zeven dagen in de week hulpverzoeken en vragen van afnemers te volgen, bestaande oplossingen optimaal in te zetten en deze bovendien snel en effectief via een 'state of the art' contact center aan te bieden. Zij zullen in staat zijn alle relevante gegevens en handelingen vast te leggen die met een melding van een klant te maken hebben en deze bovendien te koppelen aan de polis van de afnemer. De status van de documenten die met een melding te maken hebben, kan op eenvoudige wijze gevolgd worden, terwijl de productie van de onderliggende documenten kan worden geïnitieerd. Verzoeken om informatie kunnen bovendien op eenvoudige wijze aan de juiste servicemedewerkers worden doorgegeven. Deze aanpak zal het bedrijf in staat stellen om reizigers die waar ook ter wereld te maken krijgen met verkeersongelukken, gezondheidsproblemen of diefstal kwalitatief hoogwaardige hulp aan te bieden.

"Door alle informatie in onze backoffice-systemen te consolideren en een eenduidige en bedrijfsbrede kijk op de klant te creëren, maakt Siebel eInsurance het voor SOS International mogelijk om service van een ongekend kwaliteitsniveau aan afnemers te verlenen", zegt Wim Reinders, financieel directeur van SOS International. "Wanneer een klant ons belt, gaat het vaak om een ernstig probleem, waar soms zelfs menselijke slachtoffers bij betrokken zijn. Daar moeten wij onmiddellijk en effectief op reageren. Met Siebel eInsurance beschikken onze servicemedewerkers over alle informatie en hulpmiddelen die zij nodig hebben om snel en op professionele wijze te reageren, zodat een zeer hoog niveau van klantentevredenheid kan worden bereikt."

Als toonaangevende hulporganisatie biedt SOS International bedrijven een compleet portfolio van medische en beveiligingsdiensten waardoor werknemers die in het buitenland reizen en werken in geval van nood hulp kunnen ontvangen. De diensten variëren van 24 uur per dag beschikbare medische diensten tot verwijzingen naar artsen en ziekenhuizen en voorzieningen voor evacuaties in het geval van ernstige ziekten of ongelukken. Het bedrijf maakt deel uit van de International Assistance Group (IAG), waar in totaal 1600 medewerkers zich dagelijks bezig houden met het bieden van wereldwijde hulpdiensten van hoog niveau.

Over Siebel Systems
Siebel Systems Inc. (NASDAQ: SEBL) is de toonaangevende aanbieder van eBusiness-applicatiesoftware. Siebel Systems biedt een geïntegreerde reeks van eBusiness-applicaties die verkoop, marketing en customer service mogelijk maakt via alle kanalen, zoals het web, call centers, directe verkoop, en indirecte afzetkanalen (zoals winkels en dealernetwerken). Siebel Systems beschikt wereldwijd over kantoren in meer dan 37 landen. Meer informatie is te vinden op www.siebel.com .
#