Gemeente Bellingwedde

BODEMKWALITEITSKAARTEN/
BODEMBEHEERPLAN

De werkzaamheden voor het vervaardigen van de bodemkwaliteitskaarten en het bodembeheersplan voor het buitengebied voor alle gemeenten inclusief de wegbermen van de rijks- en provinciale wegen zijn inmiddels afgerond. Dit is vastgelegd in het "Bodembeheerplan en Bodemkwaliteitskaarten 'Buitengebied' provincie Groningen". In het plan wordt onder meer aangegeven hoe grondverzet tussen de onderscheiden bodemkwaliteitszones binnen de gemeente Bellingwedde en tussen andere zones in andere gemeenten in de provincie Groningen - waarvoor een vergelijkbaar bodembeheerplan - is vastgesteld.

In het begin van het komend jaar zullen de bodemkwaliteitskaart en het bodembe-heerplan voor onze gemeente (stedelijk gebied) samen met het provinciaal plan volgens de hiervoor geldende regels bekend worden gemaakt. Samen met het provinciaal plan zal hierdoor een gemeentedekkende bodemkwaliteits-kaart worden gerealiseerd. De regelgeving opgenomen in het bodembeheerplan is van toepassing op het gebied van de gehele gemeente.

Doelstelling

Met de vaststelling van deze plannen heeft de overheid tot doel hergebruik van schone en licht verontreinigde grond als bodem te regelen overeenkomstig de Vrijstellingsregeling grondverzet.