CDA

Brief aan de leden naar aanleiding van leiderschapscrisis

"De afgelopen weken hebben zich in onze partij ingrijpende gebeurtenissen voorgedaan. Marnix van Rij trad af als partijvoorzitter. Jaap de Hoop Scheffer trok zich terug als kandidaat-lijsttrekker en is afgetreden als voorzitter van onze Tweede-Kamerfractie. Inmiddels heeft ook het Dagelijks Bestuur zijn functies ter beschikking gesteld. De gebeurtenissen volgden elkaar in snel tempo op en mondden uit in een escalatie die veel schade heeft toegebracht aan het CDA en onze mensen." Zo begint de brief van partij-voorzitter a.i. Bert de Vries aan alle leden van het CDA. Hierna volgen nog enkele belangwekkende fragmenten uit zijn brief.

"Samen met de leden van het Partijbestuur wil ik u en al onze leden oproepen elkaar niet in de steek te laten. Wij realiseren ons dat uw verbondenheid met de partij door de gebeurtenissen van de afgelopen weken ernstig op de proef is gesteld. Toch is de christen-democratie voor onze samenleving te betekenisvol en te belangrijk om ons door deze crisis duurzaam te laten ontmoedigen. Jan Peter Balkenende draagt dat uit en ook het Partijbestuur wil laten zien dat ons CDA die veerkracht kan opbrengen. Het optreden van Jan Peter Balkenende in de media afgelopen week was vertrouwenwekkend en de eerste gegevens over zijn bekendheid en populariteit stemmen positief."

"Eind deze maand verschijnt ons ontwerpverkiezingsprogram en we verwachten dat dit program een belangrijke impuls zal geven aan de verdere inhoudelijke profilering van onze partij. U krijgt rond 31 oktober aanstaande het program via een extra uitgave van de CDA-krant toegezonden."

"Graag maak ik van de gelegenheid gebruik om u te melden dat de programma's van de komende Partijraad en het Congres als gevolg van de recente gebeurtenissen ingrijpend zijn gewijzigd. Dat heeft onder meer tot gevolg dat Congres en Partijraad tezamen op één dag plaatsvinden, te weten op zaterdag 3 november aanstaande. Daarmee komt vrijdag 2 november te vervallen. In het Beatrixgebouw in Utrecht (naast het Centraal Station) wordt
's ochtends de Partijraad en 's middags het Congres gehouden."

"Laten we de toekomst met vertrouwen tegemoet zien en gezamenlijk blijven werken aan de vitaliteit van de christen-democratie", aldus Bert de Vries, namens het hele Partijbestuur.

De volledige tekst van de brief kunt u downloaden door in de rechtermarge op het diskette-icoontje te klikken.