Ingezonden persbericht

Dimension Data benoemt John van der Velden tot Algemeen Directeur Nederland

Barneveld, 24 oktober 2001 - Dimension Data Holdings, wereldwijd aanbieder van netwerkinfrastructuuroplossingen, heeft John van der Velden (42) benoemd tot Algemeen Directeur Nederland. Van der Velden is in deze functie verantwoordelijk voor het algemeen management van de Nederlandse vestigingen van Dimension Data en het vertalen van de bedrijfsvisie naar een verdere groei en een breder afzetgebied voor Dimension Data in Nederland.

Van der Velden was directeur en een van de oprichters van In Time Netbuilding, integrator van spraak- en netwerkinfrastructuren. Hij is benoemd tot Algemeen Directeur Dimension Data Nederland na de overname van ITN door Dimension Data. Voor zijn periode bij ITN was Van der Velden adjunct vestigingsleider van Electric Engineering en projectmanager bij Geveke Electronics (het huidige Getronics). Van der Velden heeft een elektrotechnische opleiding gevolgd, aangevuld met diverse managementopleidingen.

Dimension Data Nederland beschikt met haar circa 170 hoogopgeleide medewerkers over een ruime expertise op het gebied van netwerkintegratie en spraakintegratie. Met haar i-BOSS-oplossing (integrated Business en Operational Support Systems) staat Dimension Data aan de basis van snelle implementaties van volgende generatie diensten zoals IP VPN. Daarmee heeft het bedrijf een sterk aanbod voor service providers die in een sterk concurrerende markt opereren. Dimension Data werkt samen met een reeks toonaangevende partners op het terrein van netwerkhardware en -software.

Dimension Data Holdings plc (LSE: DDT) biedt wereldwijd systeemintegratie van de volgende generatie. Het bedrijf levert netwerk- en multichannel e-business-oplossingen. Daarmee voldoet het aan de complexe behoefte van grote internationale organisaties op het vlak van integratie en connectiviteit. Dimension Data werd in 1983 opgericht in Zuid-Afrika als technologiebedrijf en dienstverlener. Met de opkomst van intelligente netwerken evolueerde de strategie. Met haar sterke aanwezigheid, vakkennis en ervaring op het gebied van netwerkinfrastructuren en e-business-oplossingen, verschaft Dimension Data haar klanten de toegang tot wereldmarkten, door 100% connectiviteit en integratie. Dimension Data is genoteerd aan de London Stock Exchange en haar notering maakt deel uit van FTSE 250-index. Het bedrijf telt meer dan 12.000 werknemers en is actief in meer dan dertig landen op zes continenten. De voorbije drie jaren realiseerde Dimension Data een omzetgroei van 73% en een groei van 36% aan basisinkomsten per aandeel. Voor meer informatie: www.nl.didata.com

Noot voor de redactie,