Carros

Hyundai TB concept car: compact heeft de toekomst

(24 oktober 2001)

Met de TB Concept Car toont Hyundai de compacte auto van de nabije toekomst. Het studiemodel - dat veel kenmerken van de uiteindelijke productieversie prijsgeeft - werd op 24 oktober onthuld op de Tokyo Motor Show. De TB biedt betaalbaar en compact rijplezier aan gezinnen, waarmee Hyundai de oorspronkelijke karakteristieken van kleinere auto's nieuw leven inblaast.

De innovatieve Hyundai is door zijn lichte gewicht en bescheiden afmetingen zuinig met brandstof en mede daardoor economisch in het gebruik. Hij is nog geen vier meter lang, heeft een breedte van 1,6 meter en is 1,5 meter hoog. Wel biedt de Hyundai comfortabel en veilig plaats aan vijf inzittenden.

Aandrijving
Voor de aandrijving in de TB Concept Car zorgt een 1.3-liter motor in combinatie met een elektronische viertrapsautomaat. De krachtbron levert voldoende vermogen voor vlotte prestaties, terwijl de transmissie borg staat voor gebruiksgemak, met name in druk verkeer. In de uiteindelijke productieversie zal de fabrikant ook een 1.1-liter motor,1.6-liter motor en een 1.5 CRDi dieselmotor leveren.

De vorm van de ultracompacte TB Concept Car lijkt op de definitieve productieversie van de nieuwe B-segmentauto die Hyundai volgend jaar op de Genève Motor Show presenteert. Deze zal echter iets behoudender zijn gestyled. Importeur Greenib Car verwacht de auto medio 2002 op de Nederlandse markt te lanceren.