Gemeente Utrecht

Start bouw sporthallen Galgenwaard

Multifunctionele (top) sporthallen met uitstekende voorzieningen op een plek met allure!

Geïntegreerd in het stadion van FC Utrecht bouwt de gemeente Utrecht een nieuw sportcomplex. Dit sportcomplex biedt ruimte aan drie sporthallen voor verschillende sportactiviteiten. De bouw gaat in oktober van start en is naar verwachting voorjaar 2003 afgerond. De sporthallen Galgenwaard zijn belangrijk voor de indoor (top) sporten in Utrecht.

In 2003 is Utrecht een sporthallencomplex rijker dat voor veel sporters en sportverenigingen iets heeft te bieden en dat zeer geschikt is voor sportevenementen en andere grootschalige activiteiten. Het complex bevat drie sporthallen met verschillende functies. Sporthal 1 is vooral geschikt voor topsport en breedtesport en ingericht voor sporten als voetbal, basketbal, badminton, maar ook turnen. Sporthal 2 is vooral bedoeld voor het bewegingsonderwijs en biedt voor de scholen in Utrecht Oost een waardevolle aanvulling op de sportaccommodaties.

Deze twee sporthallen zijn eenvoudig te combineren tot één grote hal. De hal is kan dan zeer goed gebruikt worden als evenementenhal waarin beurzen, examens en kampioenschappen kunnen worden georganiseerd. In de hal zijn 500 vaste tribuneplaatsen en nog eens 1000 zitplaatsen op de mobiele tribunes! Genoeg plaats dus voor (top) sportwedstrijden en andere grote evenementen.

De derde sporthal is met name geschikt voor atletiektrainingen en wedstrijden. Deze hal is voorzien van een unieke vloer waarop met indoorspikes gelopen kan worden. Doordat de vloer, de tribunes, de zichtlijnen en zelfs de verlichting op elkaar zijn afgestemd krijgt de hal een uitstraling van kwaliteit, passend bij de B-status. De meeste indooratletieknummers kunnen in deze hal plaatsvinden. Daarnaast is de hal, door zijn enorme omvang, uitstekend geschikt voor sporten zoals cricket en honkbal en andere sporten waar veel ruimte voor nodig is.

De sporthallen beschikken verder over uitstekende faciliteiten. Horeca, parkeren en de bereikbaarheid met de auto en openbaar vervoer zijn goed geregeld.