Hyundai toont in Tokyo de voorloper van zijn nieuwe super-mini

Kontich (ots) - Hyundai Motor onthult tijdens de Tokyo Motor Show de TB Concept Car, een productierijpe ontwerpstudie van een ultra compacte gezinsauto. Deze auto is minder dan vier meter lang, anderhalve meter breed en 1,6 meter hoog. Ondanks die compacte buitenmaten biedt de TB Concept Car een comfortabel en veilig onderkomen aan vijf inzittenden.

Ideaal bijgevolg voor het jonge gezin dat op zoek is naar moderne mobiliteit in een ultra - compact kleedje. Temeer daar deze productierijpe ontwerpstudie ook op het vlak van brandstofeconomie opmerkelijk gunstige resultaten kan voorleggen. Onderhuids getuigt dit ontwerp overigens van een doorgedreven lichtgewicht design. Dit uiteraard zonder daarvoor toegevingen gedaan te hebben op het vlak van veiligheid en betrouwbaarheid.

Onder de motorkap ronkt een zuinige viercilinder lijnmotor met een cilinderinhoud van 1.3 liter. Door deze werkgrage motor te combineren met een elektronisch gecontroleerde viertrapsautomaat ontpopt de TB Concept Car zich niet enkel tot een ideale stadswagen maar zal hij zich ook in het dagelijkse woon werk verkeer nuttig kunnen maken.

In maart van volgend jaar, meer bepaald tijdens het jaarlijkse autosalon van Genéve, onthult Hyundai een nieuwkomer die thuishoort in de ultra compacte wagenklasse. De vormgeving van dit nieuw model - waarvan de naam nog niet is gekend - zal uiteraard nauw aanleunen bij die van de in Tokyo geshowde TB Concept Car.

Bodemplaat en het onderstel van de TB Concept Car, zijn ontleend aan de in Frankfurt gepresenteerde Clix designstudie, en zullen ook gebruikt worden in Hyundai's volgend jaar te verwachten nieuwe "super-mini". Een nieuwkomer waarvan intussen ook geweten is dat hij tevens met een nieuw ontwikkelde 1.1 liter benzinemotor en de brandstofzuinige 1.5 CRDi common rail dieselmotor zal aangeboden worden.

ots original text: Hyundai
Beschikbaar op internet: http://www.newsaktuell.be

Voor meer informatie kan u terecht bij
Korean Motor Company n.v.
Ingrid Ruyssers
tel. 00.32.3.450.06.62
e-mail ingrid.ruyssers@hyundai-motors.be