BOVAG



Bron: Persberichten
Datum: 24-10-2001

---

Veel belangstelling voor BOVAG Rijbewijs Garantie

Sinds de introductie van de BOVAG Rijbewijs Garantie op 26 september jongstleden worden verkeersscholen overspoeld met de vraag van consumenten naar dit unieke product. Vandaar dat steeds meer rijscholen dit willen gaan aanbieden. Vandaag volgen daarom 250 personen, die 183 bij BOVAG aangesloten rijscholen vertegenwoordigen, een training die verplicht is om de BOVAG Rijbewijs Garantie te kunnen voeren.

Voordat de leerling zijn eerste les krijgt, vindt een intake plaats bij de rijschool. De intake bestaat uit een personality test en een praktijktest. Op basis van de resultaten van de intake spreken leerling en rijschoolhouder af hoeveel lessen de leerling nodig heeft en wat de kosten zijn van de totale rijopleiding, inclusief het examen. Als de leerling onverhoopt zakt voor het examen, krijgt hij bovendien op kosten van de rijschool extra lessen en een maximum van zeven herexamens.

'Je rijbewijs voor een afgesproken prijs' wordt op dit moment al door 212 rijscholen, verdeeld over het hele land, aangeboden. Jaap van Steenbergen, beleidsmedewerker Verkeersopleidingen Associatie Nederland (VAN), de afdeling van BOVAG waarbij rijscholen zich kunnen aansluiten, heeft de verwachting dat dit snel veel meer rijscholen zullen zijn. "Na de training die de rijschoolhouders en hun personeel vandaag volgen, kunnen de rijschoolhouders definitief besluiten om de BOVAG Rijbewijs Garantie in het lespakket op te nemen. Wij verwachten dat alle 183 rijscholen die vandaag bij de training aanwezig zijn, zich aanmelden." Uitsluitend bij BOVAG aangesloten rijscholen kunnen de BOVAG Rijbewijs Garantie aanbieden. Van Steenbergen: "Sinds de introductie hebben we 25 aanvragen ontvangen voor nieuwe lidmaatschappen, duidelijk vanwege de BOVAG Rijbewijs Garantie. Rijscholen willen hier dolgraag aan meedoen, want de consument vraagt erom en het is natuurlijk een ijzersterke formule." Meer informatie over deze nieuwe vorm van rijopleidingen en over rijscholen die meedoen is te vinden op de internetsite www.bovagrijbewijsgarantie.nl.


---