Ingezonden persbericht

Nieuw! Clipit - online knipseldienst

NIJMEGEN, 24-10-2001 -- Nijmegen, 24 oktober 2001: Het Nijmeegse bedrijf Checkit heeft Clipit, een online knipseldienst op de markt gebracht. Clipit scant dagelijks tienduizenden online artikelen uit meer dan 3000 nieuwsbronnen en houdt organisaties zo op de hoogte van het laatste nieuws over uw merk, product, concurrenten of vakgebied.

Deze online monitor service registreert continue hoe en waar opgegeven zoektermen, bijvoorbeeld merk- of productnamen maar ook vakinformatie, zich op het internet manifesteren. Abonnee's krijgen deze informatie dagelijks overzichtelijk per e-mail gepresenteerd. De online knipseldienst is een onmisbare tool voor brandmanagers, marketingmanagers en pr-managers die bij willen blijven op hun vakgebied en de effectiviteit van hun PR en marketinginspanningen willen meten. Daarnaast worden negatieve berichtgevingen tijdig gesignaleerd en kan daar direct en adequaat op worden ingespeeld.

"Steeds meer bedrijven willen inzicht in de effectiviteit van hun PR en marketinginspanningen", zegt Paul Aelen, commercieel directeur van Checkit BV, een bedrijf gespecialiseerd op het gebied van online marketing. "Nu is het vaak toeval of krijgt de manager 'via via' bepaalde belangrijke of interessante artikelen onder ogen. Maar om een goed beeld te krijgen van wat er over je organisatie of producten wordt geschreven, positief of negatief, is meer nodig. Clipit biedt de manager, uit miljoenen artikelen op internet, een duidelijk overzicht naar zijn interesse of vakgebied", aldus Aelen.

Hierbij worden niet alleen de landelijke- en regionale media en tijdschriften gemeten maar ook gedeeltes van het 'Deep web' zoals vele nieuwsgroepen, discussieforums en newsletters.

Een bekend voorbeeld van hoe belangrijk een goede monitor service is, betreft een multinational in Amerika. In 2000 haalden zij wereldwijd miljoenen producten terug als gevolg van ontploffingsgevaar. Op internet werd hierover al 2 jaar eerder geschreven in 1998. Indien de organisatie dit eerder te weten was gekomen had dit de financiële schade en merkbeschadiging kunnen voorkomen.

Clipit biedt een gecombineerde oplossing. Om snel en overzichtelijk bij te blijven krijgen abonnees dagelijks een e-mail per opgegeven onderwerp van interesse. Daarnaast kan iedere gebruiker binnenkort zelf online via het Nieuws Management Systeem de nieuwsartikelen beheren. Het Nieuws Management Systeem kan zelfs op het intranet van de opdrachtgever worden geplaatst. Op deze manier blijft de gebruiker altijd en overal op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

De modules van Clipit zijn al beschikbaar vanaf 25 Euro per maand. Meer informatie over Clipit via Checkit, telefoon 024 - 352 88 99.

Over Checkit http://www.checkit.nl http://www.clipit.nl Checkit is een dynamisch bedrijf dat producten en diensten levert op het gebied van online marketing. Naast Clipit, levert Checkit het unieke product Search engine marketing, waarbij het positioneren van bedrijven met hun producten en diensten bij zoekmachines, webdirectories en portals centraal staat. Maar Checkit levert ook online marketing tools aan grote (zakelijke) providers en portals. Tot de klanten van Checkit behoren o.a. een groot aantal top 500 bedrijven.



Ingezonden persbericht