Psycho-medisch centrum Parnassia

Persbericht
---

Den Haag, 24 oktober 2001

'Omgaan met een alcoholverslaafde partner': themamaand bij Informatiecentrum van Parnassia

De hele maand november staat het thema: 'Omgaan met een alcoholverslaafde partner' en daarmee verbonden problematiek centraal. Familieleden of direct betrokkenen van iemand met een alcoholverslaving en geinteresseerden kunnen tijdens de themamaand voorlichting krijgen, specifieke vragen stellen of informatiemateriaal komen ophalen.

Verschillend informatiemateriaal over 'omgaan met een alcoholverslaafde partner' Het Informatiecentrum aan de Bazarstraat 1 in Den Haag heeft onder andere folders en literatuurlijsten. Er zijn boeken ter inzage beschikbaar en er kunnen video's bekeken worden. Er is informatie over het thema, de alcoholverslaving in het algemeen, behandelvormen, zelfhulpgroepen en schuldhulpverlening.

Geinteresseerden kunnen informatiepakketten afhalen of toegezonden krijgen. Voor scholieren en studenten is een speciaal informatiepakket beschikbaar dat behulpzaam kan zijn bij een werkstuk, spreekbeurt of een andere schoolopdracht.

Spreekuur voor het beantwoorden van specifieke vragen door een deskundige
Donderdag 15, vrijdag 16, dinsdag 20, woensdag 21 november 's ochtends van 10.00-12.00 uur of 's middags van 12.00-16.00 uur.

Voorlichtingsavond
Op donderdag 22 november a.s. is er tussen 20.00-22.00 uur een voorlichtingsavond voor familieleden, direct betrokkenen of geinteresseerden met als onderwerp 'Omgaan met een alcoholverslaafde partner'. Het adres is Prinsessegracht 23 in Den Haag, tegenover het Malieveld. In de gehele omgeving geldt betaald parkeren. De entree is vrij.

De sprekers zijn Romeo Ashruf, arts Verslavingszorg Parnassia en een ervaringsdeskundige. Romeo Ashruf is deskundig op het gebied van allochtonen en verslaving met als specialisatie de Hindoestaanse doelgroep. Voor mensen die na de voorlichtingsavond vragen hebben is er nog een spreekuur bij het Informatiecentrum op vrijdag 23 en donderdag 27 november van 10.00-12.00 uur en van 14.00-16.00 uur.

De voorlichtingsavond maakt deel uit van de voorlichtingscyclus 'Thema's uit de psychiatrie en verslaving' georganiseerd door de afdelingen Verslavings-/GGZ Preventie en het Informatiecentrum van Parnassia, in samenwerking met familieorganisaties Ypsilon en Stichting Labyrint/In Perspectief.

Informatiecentrum
Voor vragen en informatie over Parnassia en/of de geestelijke gezondheidszorg, verslavingszorg en verpleeghuiszorg in het algemeen.

Het Informatiecentrum bevindt zich aan de Bazarstraat 1 in Den Haag telefoon 070-391 79 79
e-mail informatiecentrum@parnassia.nl

Het Informatiecentrum is geopend van dinsdag t/m donderdag van 10.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 10.00 tot 14.00 uur. Het Informatiecentrum organiseert regelmatig een themamaand waarbij een specifiek onderwerp centraal staat.
---