DLV-Adviesgroep

DLV haalt BRC-certificaten voor 2 bedrijven binnen

In september hebben Anaco International BV en Quality Queen Prepack het BRC-certificaat ontvangen. Hiermee voldoen beide bedrijven uit Poeldijk aan de eisen die gesteld worden door het British Retail Consortium (BRC) en het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL).

Sinds begin 2001 hebben de bedrijven een nieuwe verpakkingsloods op het ABC-Westland terrein in Poeldijk. Bij Quality Queen worden paprikas centraal gesorteerd, bij Anaco wordt een groot assortiment groenten en fruit verpakt en verhandeld. Met het BRC-certificaat tonen ze aan dat de groenten- en fruitproducten die zij leveren voldoen aan specificaties van klanten en voedselveilig zijn. Anaco en Quality Queen komen met het BRC-certificaat tegemoet aan de wens van hun klanten, het Engelse supermarktkanaal.

DLV-begeleiding

Beide bedrijven zijn sinds begin van dit jaar begeleid door adviseurs van DLV Adviesgroep middels een methode die gebaseerd is op de HACCP-systematiek. De certificatie is uitgevoerd door International Supplier Auditing BV, een geaccrediteerde inspectie-instelling die in 1996 is opgericht om het aantal klanteninspecties bij leveranciers terug te brengen.