DLV-Adviesgroep

DLV begeleiding leidt tot eerste Europees EUREPGAP certificaat

De akkerbouwers Zondag-Smit in Biddinghuizen krijgen als eerste producent van agf-producten op het Europese continent het EUREPGAP-certificaat uitgereikt. Deze uitreiking vindt plaats op woensdag 24 oktober. Hubert Keller van DLV Ketens heeft het akkerbouwbedrijf begeleid. De begeleiding heeft plaatsgevonden vanuit het KPA-project introductie Hygiënecode en EUREPGAP.

De certificering is een belangrijke mijlpaal voor de gehele keten, van producent tot en met supermarkt. Immers, met ingang van oogst 2003 willen toonaangevende Europese supermarkten, verenigd in EUREP, alleen aardappelen, groenten en fruit in hun schappen leggen van bedrijven die een EUREPGAP-certificaat hebben. De consument krijgt daarmee de zekerheid van een aantoonbaar veilig en duurzaam geproduceerd product.

Dat het eerste certificaat op het Europese continent aan een Flevolands akkerbouwbedrijf wordt uitgereikt, is geen toeval. Nederlandse telers produceren op een moderne wijze. Dit houdt ondermeer in dat zij steeds vaker hun handelingen en teeltwijze inzichtelijke maken voor afnemers. En dat is belangrijk, omdat de consument - terecht - vraagt om een goed en veilig product. De vooruitstrevende Nederlandse telers van agf-producten kunnen daar snel op inspelen.