Ingezonden persbericht

TELESCOOP ACTUEEL
Inhoud uitzending woensdag 24 oktober 2001
13.30 - 14.00 uur
Teleac/NOT 747 AM (of in stereo via de kabel)

Woensdag na 14.30 uur te beluisteren via:
http://www.omroep.nl/cgi-
bin/streams?/747am/teleacnot/telescoop/1024.rm

+ Windows XP komt donderdag op de markt
Microsoft introduceert donderdag het nieuwe besturingssysteem Windows XP. XP is de opvolger van Windows 95, 98 en Windows ME en 2000. "Gebruikers krijgen een ongekende ervaring bij het gebruik van de computer, beeld, geluid, internet en nog veel meer. Een nieuwe manier van werken en ontspannen, een nieuwe manier van communiceren, een nieuw tijdperk voor de pc." Zo wil Microsoft ons doen geloven. Wat zijn de ervaringen tot nu toe? Freelance journalist Herbert Blankesteijn heeft al een tijdje met XP mogen experimenteren.

+ Sony gaat digitale videorecorders maken
Sony heeft van het Amerikaanse bedrijf Tivo de licentie gekocht voor de ontwikkeling van digitale video. Daardoor mag Sony de beproefde techniek gebruiken in videorecorders. Naar verwachting zal Sony de technologie van Tivo implementeren in televisies en videospelletjes. De digitale videorecorders van Tivo zijn nu alleen in Amerika op de markt. Het apparaat bepaalt aan de hand van de voorkeur van de kijker welke programma's er opgenomen moeten worden.

+ De internetproviders willen zich nadrukkelijker onderscheiden De internetproviders werken aan een matrix waardoor toekomstige abonnees in één oogopslag kunnen zien wat de providers te bieden heeft en of het de meest geschikte providers is. Daarmee reageren de providers op de uitslag van een Nipo-enquête Daaruit blijkt dat 2/3 van de huishoudens plannen heeft om van ISP te veranderen. Met name doordat de providers zich weinig van elkaar onderscheiden, is er weinig klantenbinding.

+ Verder in de uitzending:
Het bladenoverzicht en de column, deze week van Jan Rensen.

TELESCOOP IS HET WEKELIJKS MAGAZINE VAN
TELEAC/NOT-RADIO OVER DE NIEUWE MEDIA, TECHNIEK
EN COMMUNICATIE

NB: Onderwerpen onder voorbehoud

Presentatie:
Ingrid Drissen en Pieter Kuipers

Productie:
Richard Mooi

Eindredactie
Pieter Kuipers

t: 035-6293296
e: telescoop@teleacnot.nl


----
Beluister TeleScoop in Real Audio:
http://www.teleacnot.nl/sites/radio_on_demand/telescoop.htm


----
Beluister TeleScoop in Real Audio:
http://www.teleacnot.nl/sites/radio_on_demand/telescoop.htm