Gemeente Breda

24-10-2001

Waarborgen voor toekomst de Krogten

Het college van burgemeester en wethouders staat achter de hoofdlijnen van de visie Duurzaam de Krogten en wil deze visie binnenkort ondertekenen. De visie die gericht is op de toekomst van dit belangrijke Bredase bedrijventerrein is opgesteld door Bedrijven Vereniging de Krogten. Doel is de kwaliteit op een dusdanig niveau te krijgen dat een eigentijds bedrijventerrein met toekomstwaarde gegarandeerd is. Tevens stelt het college 200.000 gulden werkkapitaal beschikbaar voor collectieve projecten op de Krogten die reeds gestart zijn en waarvoor al afspraken bestonden.

Sinds begin negentiger jaren wordt er al hard gewerkt aan de verbetering van het bedrijventerrein De Krogten. . Het accent lag daarbij met name op de infrastructuur. Hiermee werd een belangrijke basis gelegd voor de verbetering van de kwaliteit van het bedrijventerrein. Inmiddels groeit ook het inzicht dat voor het behoud van de kwaliteit meer nodig is. Er zullen standpunten ingenomen moeten worden over functies die wel of niet op het terrein toegestaan kunnen worden en afspraken zijn nodig over uitstraling en positionering van het bedrijventerrein de Krogten. Vandaar het initiatief om een visie op te stellen. Was het revitaliseringproject de afgelopen jaren een nauw samenwerkingsverband tussen gemeente, Provincie, Kamer van Koophandel en bedrijfsleven, ook nu zal weer aan alle partners gevraagd worden hun handtekening onder de visie te zetten. Hiermee wordt nog eens de noodzaak van een intensieve samenwerking tussen private en publieke partijen benadrukt. De visie zal in de naaste toekomst in deelprojecten worden uitgewerkt en getoetst op haalbaarheid.

De 200.000 gulden die het college nu beschikbaar heeft gesteld vloeien voort uit eerdere afspraken. Het geld is nodig om te kunnen starten met de uitwerking van de Krogten Noord en de Krogten Midden. Daarnaast wordt een financiële bijdrage geleverd aan de Stichting Contractmanagement die zich bezig houdt met taken als afvalbeheer, gezamenlijke energie-en telefonie inkoop en dergelijke. Tot slot stelt het college een bedrag beschikbaar om een kwalitatief goed Parkmanagement op poten te kunnen zetten.

Breda, 24 oktober 2001