KNWV

DATUM: 25-10-2001

WEDSTRIJDZEILEN - WK Gehandicaptenzeilen in St. Petersburg (Verenigde Staten)

---

St. Petersburg zal van 24 tot en met 31 oktober het decor zijn van het Wereldkampioenschap Disabled Sailing. Op dit grootste evenement ooit voor gehandicapte zeilers geven 150 deelnemers uit 25 verschillende landen acte de présence. Er wordt gevaren in een 2.4 mR (een boot van 2.4 meter die door één persoon wordt bemand) of met een team van drie in een Sonar. De net nieuw geformeerde Nederlandse Sonar ploeg bestaat uit Annette ten Dam (Sneek), Marcel van der Veen (Houten) en Arend Pet (Zoetermeer). Ruud van Holsteyn (Honselaarsdijk) en Thierry Scmitter (Den Haag)) varen allebei in een 2.4mR. Zeker van de in Den Haag wonende Thierry Scmitter wordt veel verwacht op grond van eerder behaalde prestaties dit jaar (3e in een veld van 35 gehandicapte zeilers op het WK voor valide zeilers in Tonsberg - Noorwegen).

Op het WK in St. Petersburg kunnen limieten (A/B status) worden behaald door een plaats bij de eerste 8 te varen. Dit zorgt voor meer financiële en materiele mogelijkheden. Het Nederlandse team heeft het geld en materiaal nodig, want de Sonar ploeg heeft dit jaar geen wedstrijden van betekenis kunnen varen in verband met het ontbreken van subsidies. In deze klasse is het alleen mogelijk om in het buitenland wedstrijden te varen. Verder is het van groot belang dat in beide disciplines ervaring wordt opgedaan met grote velden en stroom. Na afloop van het WK kunnen de teams zien waar ze staan op de
wereldranglijst. Dit met het oog op de WKs van 2002 en 2003 waar de teams zich kunnen plaatsen voor de Paralympische Spelen in Athene (2004)

Laat meer artikelen zien over: Wedstrijdsport
---

Noot voor de pers: Onze PR afdeling besteedt veel zorg aan de
publicatie van haar (nieuws)artikelen. Desondanks bestaat er de mogelijkheid dat er onjuiste informatie vermeld staat in dit artikel. Indien u denkt dat dit het geval is dan kunt u een bericht sturen naar onze Online PR service door het formulier in te vullen, een postzegel is niet nodig.
Voor informatie en/of uitslagen kunt u contact opnemen met het KNWV, Yvonne Graffner (yvonne.graffner@knwv.nl). Bellen kan natuurlijk ook:(030) 656 65 70.

xx


_

KNWV - Postbus 87 - 3980 CB Bunnik - Tel.: 030-6566550 - Fax: 030-6564783 - info@knwv.nl