Provincie Noord-Holland

Persbericht, 24 oktober 2001

Streekplan Noord-Holland-Zuid: Burgerhuis Vechtstreek De provincie Noord-Holland nodigt inwoners uit de Vechtstreek (Muiden, Weesp, Nederhorst en Berg, Naarden) van harte uit om met gedeputeerde dhr. H.M. Meijdam van Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting en met andere statenleden van de provincie Noord-Holland in het Burgerhuis Vechtstreek te praten over de toekomstige ruimtelijke ontwikkeling van Noord-Holland-Zuid in het algemeen en dat van de Vechtstreek in het bijzonder.

Het Burgerhuis Vechtstreek vindt plaats op dinsdag 30 oktober 2001 van 19.00 (tot 19.30 uur ontvangst met koffie) tot 22.00 uur in Theater City of Wesopa, Herengracht 23 te Weesp

In de discussie in het Burgerhuis Vechtstreek staan de volgende twee onderwerpen centraal: Waar moet ruimte gevonden worden voor woningbouw (Bloemendalerpolder?). Wat is de positie van de landbouw in relatie tot natuurontwikkeling en waterberging?

Achtergrond
Het provinciaal bestuur en ambtenaren van de provincie trekken het zuidelijk deel van Noord-Holland in om met burgers de praten over de betekenis van het toekomstige streekplan Noord-Holland-Zuid voor de eigen leefomgeving. Daarvoor organiseert de provincie dit najaar in elk van de verschillende regio's bijeenkomsten en bustours om burgers op deze manier te betrekken bij het provinciale beleid. Deze regio's in het streekplangebied zijn: Zaanstreek, Zuid- Kennemerland, Waterland, Amstelland en Meerlanden, Het Gooi, De Vechtstreek en de IJmond.

Voor informatie en aanmelding kunnen belangstellenden contact opnemen met:
Rob Schimmel, tel: (023) 514 33 45, schimmelr@noord-holland.nlen Rina Swart, tel: (023) 541 31 74, swartc@noord-holland.nl. Meer informatie over het streekplan Noord-Holland-Zuid is ook te vinden op de website