Universiteit van Amsterdam


Nationale Onderwijsvernieuwings Award 2001
Gepubliceerd op woensdag 24 oktober 2001

Het nieuwe Interfacultaire Propedeutische Plusprogramma van de UvA is genomineerd voor de Nationale Onderwijsvernieuwings Award 2001, die jaarlijks wordt toegekend door het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid (SBO).

Het nieuwe Interfacultaire Propedeutische Plusprogramma van het Instituut voor Interdisciplinaire Opleidingen is een van de drie genomineerde programma's, die kans maken op de Nationale Onderwijsvernieuwings Award 2001. In dit propedeutisch programma doen dertig studenten van zes opleidingen mee aan een experimenteel propedeuseprogramma, waarmee ze in een hogere versnelling aan hun studie beginnen. De opleidingen zijn Communicatiewetenschap, Economie, Film- & Televisiewetenschap, Pedagogiek en Onderwijskunde, Psychologie en Rechtsgeleerdheid. Het propedeutisch Plusprogramma bestaat onder andere uit maandelijkse interdisciplinaire colloquia, die gegeven worden door de universiteitshoogleraren van de UvA, waaronder de socioloog Abram de Swaan.

Het Instituut voor Interdisciplinaire opleidingen dingt samen met de Politie Academie en de Saxion Hogeschool uit Enschede mee naar de prijs. De prijsuitreiking is maandag 29 oktober tijdens het Nationaal Onderwijs Congres in Ede.
Bron Instituut voor Interdisciplinaire Opleidingen