ABVAKABO FNV

Correctie Zilveren Kruis (24 okt)

In het vorige nummer van AANEEN stond dat leden 5 procent korting krijgen op hun particuliere ziektekostenverzekering bij Zilveren Kruis Achmea, "ongeacht het pakket dat ze hebben". Dat blijkt niet geheel juist, vandaar de volgende aanvulling.
De collectieve korting die ABVAKABO FNV-leden ontvangen, werd voorheen gegeven op de producten van ZVA, dat inmiddels onderdeel is van Zilveren Kruis Achmea. Als iemand gebruik wil maken van de collectieve regeling, dan moet de administratie lopen via het administratiesysteem van ZVA. Dat betekent dat mensen die al lang bij Zilveren Kruis zijn verzekerd en gebruik willen maken van de collectieve regeling, opnieuw een aanmeldingsformulier moeten invullen en het hele acceptatieproces moeten doorlopen. Ze hebben andere pakketten, met afwijkende vergoedingen. Voor mensen die al een verzekering hebben die onder de collectieve regeling valt, maar onder individuele voorwaarden in het systeem van Zilveren Kruis zijn opgenomen, geldt de volgende procedure: ze vullen opnieuw een aanmeldformulier in, maar hoeven niet het hele acceptatieproces door. Voor hen geldt alleen de administratieve procedure. Overstappen kan dus wel, maar dat is aan veel regels gebonden. Een daarvan is dat overstappen alleen kan op 1 januari. Dit in verband met het eigen risico.
Voor de Standaard Pakket Polissen geldt weer een andere regeling. Ook daarvoor geldt dat de verzekering moet lopen via de database van ZVA. Leden kunnen wel korting krijgen op de standaardpremie, maar de aanvullende verzekeringen die via de ZVA-database aangeboden worden, zijn anders en ook duurder dan via Zilveren Kruis Achmea. De conclusie is dat als men naast het hoofdpakket ook aanvullende verzekeringen heeft bij Zilveren Kruis Achmea, en wil overstappen naar de collectieve regeling van ZVA, men duurder uit is. Vanwege de ingewikkelde regels is het advies van Zilveren Kruis Achmea aan leden om contact op te nemen met de klantenservice van ZVA. Telefoonnummer (0900) 8620 (14,5 cent per minuut).
---