Politiebericht Venlo 24-10-2001
Mediabericht 24 oktober 17.10 uur (laatste bericht)

VENLO 345 Straatmaatverbalen

VENLO De afgelopen week (15 t/m 22 oktober) hebben de medewerkers van het politiedistrict Venlo en de parkeercontroleurs van de gemeente Venlo totaal 345 bekeuringen opgemaakt. De meeste bekeuringen hadden te maken met foutief parkeren, namelijk 117 waarvan er 61 door de gemeente zijn opgemaakt. De andere verbalen werden uitgeschreven voor negeren rood licht (17), niet voeren van verlichting op (brom)fiets (61), niet dragen van een helm (24), het opvoeren van het vermogen van de brom- of snorfiets (12) en overige overtredingen (114). De meeste bekeuringen werden gemaakt in Venlo-Centrum (128), Helden (57), Arcen&Velden en Venlo-Oost (46) en Tegelen (33). Blerick was deze week hekkensluiter met 20 verbalen.

WEERT - Mishandeling

WEERT Een 13-jarige scholiere uit Weert is vanmorgen om 08.35 uur nabij de rotonde Maaseikerweg/Maaspoort in Weert mishandeld door een groepje jongeren. Het meisje was met de fiets op weg naar school, toen zij door drie onbekende jongens en een onbekend meisje op de fiets werd lastig gevallen. Het meisje raakte niet gewond.

BAEXEM - Hennepkwekerij

BAEXEM De politie heeft vanochtend om 10.00 in een pand aan de Posthof in Baexem een hennepplantage met 51 planten opgerold. Vanwege een huurschuld werd door de eigenaar van de woning een civiele procedure gestart, met als resultaat een ontruiming van het pand. naast het weinige meubilair trof de politie, die de deurwaarder vergezelde, een compleet ingerichte plantage aan. In de bergruimte van het pand werden 51 pas geoogste planten aangetroffen, evenals lampen, transformatoren en afzuigventilatoren. Tegen de 21-jarige bewoner, die op het moment van de inval niet thuis was, zal de politie proces-verbaal opmaken.

REGIO 311 bekeuringen bij snelheidscontroles De politie Limburg-Noord heeft woensdag bekeuringen uitgedeeld bij snelheidscontroles in Venray, Blerick, Ysselsteyn, Lottum, Melderslo en Heel.

VENRAY De politie heeft vanmorgen een controle gehouden op de snelheid van passerende voertuigen in de Langstraat en Noordsingel. Er zijn 13 processen-verbaal opgemaakt voor snelheid. De hoogste snelheid die werd geklokt was 73 km/u.

LOTTUM Vanmorgen is op de Horsterdijk en de Broekhuizerweg de snelheid van 236 passerende voertuigen gemeten. De terplaatse geldende snelheid van 80 km/u werd door 27 automobilisten overschreden, waarbij de hoogste snelheid 99 km/u bleek te zijn.

BLERICK Bij een snelheidscontrole op de Venrayseweg bij Blerick heeft de politie dinsdagmiddag tussen 14.30 uur en 16.50 uur 126 automobilisten op de bon geslingerd. De politie controleerde in totaal 551 voertuigen. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 kilometer per uur waar 50 is toegestaan.

MELDERSLO Vanmorgen is op de Broekhuizerdijk de snelheid van 78 passerende voertuigen gemeten. De terplaatse geldende snelheid van 80 km/u werd door 9 automobilisten overschreden, waarbij de hoogste snelheid 99 km/u bleek te zijn.

HEEL Bij een snelheidscontrole op de Napoleonsweg in Heel heeft de politie dinsdagmiddag tussen 14.00 uur en 17.00 uur 24 automobilisten bekeurd. In totaal werden 3452 voertuigen gecontroleerd. (De hoogst gemeten snelheid is niet bekend.)

YSSELSTEYN Vanmorgen is op de Midden Peelweg de snelheid van 457 passerende voertuigen gemeten. De terplaatse geldende snelheid van 80 km/u werd door 112 automobilisten overschreden, waarbij de hoogste snelheid 130 km/u bleek te zijn.

VENLO Inbraak in coffeeshop

VENLO Uit een coffeeshop aan de Noord Buitensingel is afgelopen nacht 500 gram hashish en marihuana gestolen. Ook namen de onbekende inbrekers 20 voorgedraaide joints mee en het kleingeld uit de kassa.

REUVER Winkeldievegge

REUVER Een 67-jarige inwoonster van Reuver is vanmorgen door de politie aangehouden omdat de vrouw uit een winkel aan de Pastoor Vranckenlaan voor enkele guldens aan goederen wilde wegnemen. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt en in het kader van snelrecht moest zij 250 gulden boete betalen.