Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 24-10-2001 Politieberichten district Maastricht (HP 13.10 uur) Woensdag 24 oktober 2001

Valkenburg, brand en rookontwikkeling in hotel: Dinsdagavond 23 oktober 2001 heeft ten gevolge van een kortsluiting een brand en een hevige rookontwikkeling plaatsgevonden in een hotel gevestigd aan het Walramplein te Valkenburg. De hotelgasten werden geëvacueerd en ondergebracht in een ander hotel. Een hotelgast werd met een mogelijke rookvergiftiging voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht.
Na het vaststellen dat omstreeks 22.35 uur in het saunagedeelte van het hotel, waar zich op dat moment niemand bevond, een brand met als gevolg een hevige rookontwikkeling voordeed, werd de brandweer gewaarschuwd en werden de in het hotel verblijvende 25 gasten geëvacueerd. De brandweer bluste de brand en had deze snel onder controle. De brand bleef dan ook beperkt tot het saunagedeelte. Het saunagedeelte liep brandschade op en enkele andere ruimtes van het hotel liepen rookschade op. Een hotelgaste werd voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht met een mogelijk rookvergiftiging maar zij kon na behandeling het ziekenhuis weer verlaten. De rookschade bleek bij onderzoek dermate ernstig te zijn dat, in elk geval voor de voorbije nacht, voor de gasten een ander onderkomen werd gezocht. Dit werd gevonden bij een ander hotel aan het Walramplein. De hotelgasten konden omstreeks 01.00 uur na het luchten van het hotel hun spullen pakken en deze overbrengen naar het andere hotel. Bij onderzoek van de brandweer is gebleken dat de brand vermoedelijk door een kortsluiting in het saunagedeelte is ontstaan. De brandveiligheidseisen in het hotel bleken in orde te zijn en er kan de eigenaar geen verwijt worden gemaakt. De stichting Salvage biedt de helpende hand.

Maastricht, boete voor winkeldievegge:
Een 21 jarige inwoonster van Maastricht is dinsdagmiddag 23 oktober 2001op heterdaad betrapt bij het plegen van een winkeldiefstal. Zij stopte levensmiddelen met een waarde van ruim fl. 80,- in haar tas en wilde daarmee de aan de Brusselsepoort te Maastricht gevestigde supermarkt verlaten. Na het passeren van de kassa en het niet betalen van de levensmiddelen werd zij door het winkelpersoneel ter verantwoording geroepen. De gewaarschuwde politie nam de winkeldievegge mee naar het politiebureau waar tegen haar proces-verbaal werd opgemaakt. Zij kreeg een schikkingsvoorstel aangeboden van fl. 250,- waarmee zij door betaling daarvan een verdere strafvervolging door Justitie kan voorkomen. Na verhoor kon zijn huiswaarts. De levensmiddelenen zijn teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Maastricht, woninginbraken:
Dinsdagmiddag 23 oktober 2001 heeft tussen 15.00 en 16.00 uur in een flatwoning aan de Widelanken te Maastricht een inbraak plaatsgevonden. De inbreker verschafte zich de toegang door met een breekvoorwerp het slot van de toegangsdeur van de woning te forceren. De woning werd doorzocht waarbij een geldbedrag van enkele tientjes en een gouden ring met briljant werden ontvreemd. De gedupeerde heeft van de inbraak aangifte gedaan bij de politie.

Dinsdagavond tussen 18.00 en 20.00 uur heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Kasteel Walburglaan te Maastricht. De toegangsdeur van de woning werd geforceerd waardoor de inbreker de toegang tot de woning kreeg. Ontvreemd werd de kleurentelevisie en de afstandsbediening. De bewoonster heeft van de diefstal aangifte gedaan.

Maastricht, straatroof:
Een 49 jarige inwoner van Maastricht is in de nacht van maandag op dinsdag het slachtoffer geworden van een straatroof die op de Limburglaan te Maastricht gepleegd werd.
Het slachtoffer fietste dinsdagmorgen omstreeks 01.30 uur over het fietspad van de Limburglaan ter hoogte van het Gouvernement. Uit het struikgewas sprongen plotseling drie mannen op het fietspad die het slachtoffer tot stoppen dwongen. Het slachtoffer werd bedreigd met een groot mes. Een van de mannen voelde meteen de kleding van het slachtoffer na en haalde daaruit een telefoon en de beurs van het slachtoffer. In de beurs was een geldbedrag van fl. 450,- aanwezig. Het drietal rende daarop weg en stapte in een donkerkleurige Volkswagen Golf waarmee zij snel wegreden. Het slachtoffer deed dinsdagmiddag bij de politie aangifte. De politie stelt een onderzoek in.