Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 24-10-2001 Politieberichten district Heerlen (RKey 13.35 uur) Woensdag 24 oktober 2001

Heerlen; verdovende middelen

De politie heeft afgelopen dinsdagmiddag op de Schandelerboord in Heerlen een 25-jarige man zonder vaste woon/verblijfplaats aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen. De verdachte die, vermoedelijk omdat hij de politie in het oog kreeg het meteen op een lopen zette, kon na een korte achtervolging in de kraag worden gevat. Bleek dat hij een brok cocaine (ongeveer vijf gram) en een geldbedrag van ruim veertienhonderd gulden (in binnen en buitenlandse valuta) bij zich had. De verdovende middelen en het geld werden inbeslaggenomen. De aangehouden verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Heerlen; winkeldiefstal
Personeel van een winkel in het Corio-winkelcentrum in Heerlen betrapte afgelopen dinsdagmorgen een 31-jarige man uit Heerlen bij diefstal van een draagbare radio/cd-speler ter waarde van bijna honderdtien gulden. Het apparaat werd inbeslaggenomen en teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar/winkelier. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en heeft de winkeldiefstal bekend. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op. Bleek dat de man gesignaleerd stond voor een hechtenis van 12 dagen die hij nog moet ondergaan. In afwachting van het ondergaan van de hechtenis werd de Heerlenaar ingesloten.
De politie maakt proces-verbaal op tegen een 36-jarige man zonder vaste woon/verblijfplaats. Personeel van een winekl aan de Willemstraat betrapte de man bij diefstal van een fles drank. De verdachte heeft de winkeldiefstal bekend en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op. In het kader van een snelrechtprocedure kreeg hij meteen een dagvaarding mee om binnenkort voor de rechter te verschijnen.

Heerlen/Brunssum; onder invloed
Bij controle afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht op de Jacob van Maerlantstraat in Heerlen van een 31-jarige automobilist uit Heerlen bleek dat de Heerlenaar geen autogordel droeg, geen geldig Nederlands rijbewijs heeft maar ook onder invloed achter het stuur van zijn auto zat. Ademanalyse wees uit dat de Heerlenaar ruim 1,4 promille alcohol in zijn bloed had. De politie maakt terzake alle gepleegde feiten proces-verbaal op tegen de verdachte.
De politie heeft een 24-jarige automobilist uit Brunssum bekeurd met een boete van fl. 410,-. Bij controle afgelopen nacht op de Servatiusstraat in Brunssum bleek de Brunssummer onder invloed zijn auto te besturen. Ademanalyse wees uit dat hij ruim 0,6 promille alcohol in zijn bloed had. De Brunssummer kreeg ook een rijverbod.

Brunssum; aangehouden
Bewoners van een woning aan de Sterrenstraat betrapten afgelopen dinsdagmiddag een man die de voortent van een in de tuin geplaatste caravan was binnengedrongen en er drank en een strijkijzer had gestolen. Bij de strubbelingen die daarop ontstonden wist de dief, met achterlating van het gestolen goed te ontkomen. De gewaarschuwde politie heeft bij onderzoek in de omgeving een 25-jarige man uit Heerlen aangehouden die voldeed aan het opgegeven signalement. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De verdachte heeft bekend en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Hoensbroek; brandstichting
Afgelopen dinsdagavond omstreeks 21.00 uur kreeg de politie een melding dat iemand op de Pannenberg in Hoensbroek een ruit van een woningencomplex had vernield. Bleek inderdaad een ruit te zijn vernield echter de politie zag ook dat enkele (gezamenlijke) brievenbussen van de flat in brand stonden. De politie wist het vuur met de eigen brandblusser te doven. Bij het ingestelde onderzoek kreeg de politie aanwijzingen omtrent de identiteit van de ruitenvernieler. De verdachte, een 34-jarige man zonder vaste woon/verblijfplaats werd op de Zandstraat aangetroffen en aangehouden op verdenking van vernieling / brandstichting. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.