Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 24-10-2001 Politieberichten district Sittard (HP 13.05 uur) Woensdag 24 oktober 2001

Susteren, hennepkwekerij aangetroffen:
In een woning aan de Beatrixlaan te Susteren heeft de politie dinsdagavond 23 oktober 2001 een hennepkwekerij aangetroffen. Tegen de 22 jarige bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt. De politie stelde dinsdagavond een onderzoek in de betreffende woning in naar aanleiding van het vermoeden over de aanwezigheid van een hennepkwekerij. In de woning werden in een van de slaapkamers 150 volgroeide hennepplanten aangetroffen die beschenen werden door vier assimilatielampen. Na monsterneming van de planten werd na overleg met de Officier van Justitie de hennepkwekerij geheel ontmanteld. De planten en lampen alsmede vier transformatoren, tijdschakelaars, een afzuiginstallatie en een koolstoffilter werden door de politie in beslaggenomen. De planten zijn inmiddels vernietigd. De politie maakt tegen de 22 jarige bewoner proces-verbaal op. Hij zal zich op korte termijn in het kader van snelrecht bij de officier van Justitie moeten verantwoorden.

Geleen, winkeldief aangehouden:
Een 68 jarige inwoner van Geleen is dinsdagmiddag 23 oktober 2001 door de politie bekeurd wegens het plegen van een winkeldiefstal. Hij werd in een supermarkt aan de Annastraat te Geleen betrapt bij het wegnemen van een flesje parfum ter waarde van fl.16,-. Toen de inwoner van Geleen de winkel zonder te betalen wilde verlaten, werd hij voor de diefstal ter verantwoording geroepen. De gewaarschuwde politie maakte aan het politiebureau tegen de verdachte proces-verbaal op. Hij kreeg een schikkingsvoorstel aangeboden van fl. 250,- waarmee hij, door betaling van de boete, een verdere strafvervolging door Justitie kan voorkomen.

Een 13 jarige jongen uit Sittard ontvreemdde dinsdagmiddag in een winkel aan de Limbrichterstraat te Sittard van een toonbank een uitgestalde aansteker ter waarde van fl. 12,50. Toen hij deze vervolgens aan de kassa niet betaalde en de winkel wilde verlaten greep het personeel in. De gewaarschuwde politie nam de jeugdige winkeldief mee naar het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt. Hij zal een cursus moeten volgen van het buro Halt. De aansteker is teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Stein, woninginbraak:
Dinsdagavond 23 oktober 2001 heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Stadhouderslaan te Stein. De bewoner kwam omstreeks 23.15 uur in zijn auto de oprit van zijn woning oprijden en zag nog juist twee mannen uit zijn woning komen die over het gazon wegrenden. Het tweetal wist daarop in de omgeving te verdwijnen. De gewaarschuwde politie trof in de woning geen personen meer aan. De inbrekers bleken aan de achterzijde van de woning een ruit stuk geslagen te hebben waarna een raam geopend kon worden. De woning werd geheel doorzocht. Mogelijk zijn de inbrekers gestoord tijdens de inbraak door de thuiskomst van de bewoner en moesten zij hals over kop de vlucht nemen. Wat er precies ontvreemd werd is nog niet bekend. Born, auto gestolen:
Vanaf de Dr. Hub van Doorneweg te Born is dinsdagmiddag 23 oktober 2001 een personenauto van het merk Opel Kadett onvreemd. De 36 jarige eigenaar afkomstig uit Windraak parkeerde zijn auto dinsdagmorgen vroeg en wilde deze na zijn werkzaamheden omstreeks 17.40 uur weer ophalen. Zijn auto bleek in de tussenliggende tijd ontvreemd te zijn. De politie stelde zich van de diefstal op de hoogte. Op hetzelfde parkeerterrein trof de politie een andere personenauto van het merk Opel kadett aan die een dag eerder in Born gestolen bleek te zijn. De ene eigenaar werd blij gemaakt met het terugvinden van zijn auto, terwijl de andere een teleurstelling te verwerken kreeg. De politie stelt een onderzoek in.