Politiebericht Uden 24-10-2001
Politiebericht district De Leijgraaf

GEWOND NA AANRIJDING, TEGENPARTIJ DOORGEREDEN

Een 19 jarige fietser uit Erp is woensdagmorgen rond 07.50 uur licht gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising de Leest Donauring in Veghel. De fietser fietste over de Leest in de richting Sluisstraat. Op de kruising met de Donauring naderde van rechts een auto die op de kruising in botsing kwam met de fietser. De fietser kwam op de motorkap van de auto terecht en viel vervolgens op het wegdek. De auto stopte heel even en reed daarna door. Het slachtoffer liep kneuzingen aan zijn schouder op. Getuigen van het ongeval noteerden het kenteken van de betrokken auto. De politie stelt een onderzoek in.

DIEFSTAL ZADELS

Uit een stal bij een woning aan de Goordonksedijk in Mariaheide verdwenen dinsdagmorgen twee zadels en hoofdstellen. De stal was niet afgesloten.

ZAKKENROLLEN

Een inwoonster van Woudenberg is dinsdagmiddag in een winkel aan de Passage in Uden haar portemonnee kwijt geraakt. Tijdens het winkelen voelde ze dat iemand tegen haar aanliep. Direct daarop zag ze dat haar portemonee uit haar tas verdwenen was die ze om haar schouder had hangen. In de knip zaten pasjes, persoonlijke papieren en geld. In een winkel aan de Marktstraat in Uden is een portemonnee gestolen van een inwoonster van Erp. Zij had haar tas aan de kinderwagen hangen, tijdens een onbewaakt moment heeft een onbekende kans gezien de portemonnee weg te halen.

AANHOUDING NA BELEDIGING

De politie heeft dinsdagmiddag een 22 jarige inwoonster van Uden aangehouden wegens belediging van een politie agente. De vrouw kreeg op het Mondriaanplein in Uden een bon wegens een parkeerovertreding. Zij was het hier niet mee eens en schold de agente uit. Hierop is zij aangehouden en naar het bureau gebracht. Na verhoor is zij met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

ONDER INVLOED

Een 40 jarige inwoner van Veghel is in de nacht van dinsdag op woensdag bekeurd wegens rijden onder invloed van alcohol. De man werd gecontroleerd op de Markt in Uden. Na de blaastest kreeg hij een rijverbod van 5 uren en een proces-verbaal. Een 35 jarige inwoner van Veghel is bekeurd op de Populierlaan in Veghel. Hij kreeg na de blaastest een rijverbod van 2 uren en een boete van f. 410,-.