Politiebericht Den Bosch 24-10-2001
Politiebericht district Den Bosch

DOORGEREDEN NA AANRIJDING (s-Hertogenbosch)

Dinsdagavond vond er op de Leonardus van Veghelstraat in s-Hertogenbosch een aanrijding plaats. Een nog onbekende bestuurder van een personenauto botste tegen aan geparkeerd staande auto en reed vervolgens door. Een buurtbewoner hoorde een klap en toen hij naar buiten keek zag hij vanaf de plaats van de aanrijding een auto wegrijden. Hij kon het kenteken van die auto opnemen en heeft dit bekend gemaakt bij de politie. Een onderzoek naar de identiteit van de bestuurder die is doorgereden volgt.

WONINGINBRAAK (Hintham)

In een woning in Hintham is dinsdagavond tijdens de afwezigheid van de bewoners ingebroken. Het is de inbreker wel erg gemakkelijk gemaakt. Met behulp van een in de tuin aanwezige ladder is deze via een op de eerste verdieping openstaand raam naar binnen geklommen. Uit de woning is een portemonnee met daarin onder meer twee bankpassen weggenomen.

INBREKER AANGEHOUDEN (s-Hertogenbosch)

Afgelopen nacht is er ingebroken in een winkel aan de Pastoor de Kroonstraat in s-Hertogenbosch. De inbreker vernielde een ruit en nam enkele kledingstukken weg. Korte tijd later kon op de Zuid Willemsvaart een verdachte worden aangehouden. De man, een 46-jarige inwoner van s-Hertogenbosch, bloedde behoorlijk uit een wond aan de hand die hij had opgelopen bij het vernielen van de ruit van de winkel. Nadat hij in het ziekenhuis aan de verwonding is behandeld is hij ingesloten. De kledingstukken die hij had weggenomen had hij bij zijn aanhouding nog in zijn bezit.

AANGEHOUDEN IN GESTOLEN AUTO (s-Hertogenbosch)

Afgelopen nacht is op de Rietveldenweg in zijn woonplaats s-Hertogenbosch een 45-jarige man aangehouden. Hij reed in een personenauto die op 21 oktober was gestolen vanaf de Van Leeuwenhoekstraat in s-Hertogenbosch.

EXTRA TOEZICHT PARKEERGEDRAG EN VERLICHTINGSEISEN IN HEUSDEN

Het politieteam Heusden gaat met ingang van 25 oktober binnen haar werkgebied extra toezicht uitoefenen op de naleving van de parkeerbepalingen. Het extra toezicht blijkt noodzakelijk omdat steeds meer mensen klagen over het parkeergedrag van met name automobilisten. Veel mensen storen zich, terecht, mateloos aan autos die vaak met vier wielen op trottoirs achtergelaten worden. De controles op de parkeerregels worden in principe tijdens de normale surveillances uitgevoerd. Op sommige dagen worden hiervoor extra personeelsleden ingezet. Daarnaast wordt er extra gelet op de naleving van de verlichtingseisen voor fietsen en bromfietsen. Voor het foutief parkeren van een personenauto bedraagt de geldboete minimaal f. 90,00. De boetes voor overtredingen van de verlichtingseisen bedragen minimaal f. 30,00 voor fietsers en f. 50,00 voor bromfietsers.

VERDACHTEN VAN AUTOINBRAAK EN AUTODIEFSTAL AANGEHOUDEN (s-Hertogenbosch)

Vanmorgen is in zijn woning in s-Hertogenbosch een 33-jarige man aangehouden op verdenking van auto-inbraak, autodiefstal dan wel heling van een gestolen auto. Maandagavond hield de politie al een 45-jarige man en een 24-jarige vrouw uit s-Hertogenbosch aan. Een getuige had die avond gezien dat de inzittenden van een personenauto bezig waren met een auto-inbraak aan het Rompertcentrum in s-Hertogenbosch. De politie kwam tijdens hun onderzoek de auto, waarvan later bleek dat deze ook van diefstal afkomstig was, met de verdachten tegen. De bestuurder ging er bij het zien van de politie vandoor en kwam tijdens de vluchtpoging op de Tweede Morgen tegen een boom tot stilstand. De vermoedelijke bestuurder van de auto, de Bosschenaar die vanmorgen is aangehouden, is ontkomen. De beide andere verdachten konden direct worden aangehouden. De beide mannelijke verdachten worden op 25 oktober voorgeleid aan de officier van justitie. De vrouw is in vrijheid gesteld maar daarna onmiddellijk weer aangehouden. Zij moet nog een gevangenisstraf ondergaan van 35 dagen.

CONTROLE SNELHEID (Rosmalen)

Vanmorgen is er op de Empelseweg in Rosmalen (maximum snelheid 50 km/u) en radarsnelheidscontrole gehouden. Tussen 07.20 uur en 08.45 uur zijn maar liefst 120 automobilisten bekeurd die met snelheden reden tussen 60 en 98 kilometer per uur.

GEK OP KAAS (s-Hertogenbosch)

Een 31-jarige inwoner van Oss blijkt kennelijk gek op kaas te zijn. Vanmorgen werd hij in een winkel aan de Boschmeersingel betrapt op het stelen van 9 pakken kaas en een zakje krentenbollen met een totale waarde van f. 75,00. Hij is aangehouden en overgedragen aan de politie.