Senter

Persbericht Senter

Brokerage event voor ICT in de transport en distributie

Den Haag, 23 augustus 2001.
Transporteurs en verladers die een partner zoeken op het gebied van ICT, zijn welkom op het brokerage event 'Op volle snelheid de internationale concurrentie voorbij'. Het Ministerie van Economische Zaken (EZ) organiseert dit evenement in samenwerking met Senter, op 14 november a.s. in Rotterdam. Het doel is nieuwe ICT toepassingen in de transport en distributie te stimuleren, zodat doorbraken ontstaan die wezenlijk bijdragen aan de concurrentiepositie en winstgevendheid van de sector.

Het actieplan 'Concurreren met ICT-competenties' (2000) beschrijft hoe Nederland een vooraanstaande positie op het gebied van kennis en innovatie kan innemen. Op basis van dit actieplan stimuleert EZ visie- en netwerkvorming, die uitmondt in ICT-doorbraakprojecten. Dit zijn projecten waarin innovatieve ICT-kennisleveranciers en veeleisende toepassers samenwerken. De overheid kan hier als aanjager fungeren. Een van de kansrijke toepassingsgebieden is de sector transport en distributie.

De revolutionaire ontwikkeling van ICT heeft verstrekkende gevolgen voor onze economie. Dit geldt bij uitstek voor de transport- en distributiesector, van oudsher één van de pijlers van de Nederlandse economie. Het brokerage event is een uniek moment waar professionals met visie en vernieuwende ideeën elkaar ontmoeten; een - besloten - 'marktplaats' waar transporteurs, verladers en ICT-professionals ideeën kunnen lanceren, toetsen en uitwerken, waar de deelnemers partners kunnen vinden voor innovatieprojecten die uitstralen naar de gehele sector.

De brokerage is bedoeld voor: verladers; logistieke dienstverleners; financiële dienstverleners; ICT-aanbieders, technologieleveranciers en
-integrators; ICT-consultants en ICT-specialisten uit de sector; kennisinstellingen en universiteiten.

Tijdens het evenement kunnen de deelnemers afspraken maken voor persoonlijke gesprekken met andere deelnemers. Daarnaast is er een interessant programma met lezingen en workshops over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van ICT in de transport en distributie, zoals bijvoorbeeld de virtuele marktplaats, gedeelde planningssystemen, flexibel leveren met gebruik van internet, en intelligente tag's.

Belangstellenden kunnen meer informatie krijgen bij de heer dr. J.G.M. van Miltenburg, projectadviseur van Senter, telefoon (070) 361 01 32, of kijken op www.senter.nl/cic/t&d.

Senter is een agentschap van het Ministerie van Economische Zaken, dat overheidsbeleid uitvoert op het terrein van technologie, energie, milieu, export en internationale samenwerking. Doelstelling hierbij is het versterken van de positie van bedrijfsleven en kennisinstellingen in Nederland. Voor meer informatie over de subsidie- en kredietmogelijkheden van Senter, kunt u contact opnemen met Algemene informatie & advies, telefoon (070) 361 02 77.