Gemeente Leiden

Rijvaardigheidstest voor ouderen

Sommige automobilisten deden meer dan dertig jaar geleden hun rijexamen. In de tussentijd zijn veel verkeersregels veranderd en zijn er nieuwe regels bijgekomen. Daarom is woensdag 14 november 'BROEM-dag' voor Leiden en de regio.

BOUWEN EN WONEN - Het oefenterrein waar de oudere automobilisten hun rijvaardigheid gaan testen is het gebied rond de Bevrijdingskerk in Leiden Zuid-West. De BROEM-dag is speciaal voor automobilisten van vijftig jaar en ouder. BROEM staat voor BReed overleg Ouderen En Mobiliteit. De dag is een initiatief van diverse ouderenorganisaties, gemeenten en 3VO.

Gevaarlijk
Tijdens de dag rijdt een adviseur met iedere deelnemer mee om advies te geven over de rijstijl. Daarnaast maken de oudere autorijders een test over de verkeersregels. Het derde onderdeel bestaat uit een gehoor-, oog- en reactietest. De dag is opgezet omdat nascholingscursussen voor oudere automobilisten ontbreken. Tevens is er geen controle vanuit de overheid. Omdat het gehoor- en gezichtsvermogen van ouderen ongemerkt kan verslechteren, kunnen gevaarlijke verkeerssituaties ontstaan.

Meedoen
Het is vanwege de grote belangstelling verstandig om zo snel mogelijk aan te melden. De kosten voor deze dag zijn f 25,- per persoon. Deelnemers kunnen kiezen tussen het ochtend- of het middagprogramma. Meer informatie: de heer J. Remmerswaal (071-5762051 of 06-54717681).