ALV sectie AVA en themamiddag Van actualiteit naar historische bron

Op woensdag 14 november 2001 zal in het Eurohotel in s-Hertogenbosch de jaarlijkse Algemene ledenvergadering van de sectie AVA plaatsvinden. Na de middag staat een themamiddag over Van actualiteit naar historische bron op het programma. Deze themamiddag is voor iedereen toegankelijk.
Het Eurohotel in 's-Hertogenbosch is gelegen aan de Hinthamerstraat 63, tel. (073) 6137777

ALV

De oprichting van DIVA heeft geleid tot een herbezinning op de positie van de sectie AVA. Het sectiebestuur heeft het afgelopen jaar diverse gesprekken gevoerd met het KVAN-bestuur en de directeur van DIVA. Bovendien zijn de leden van de sectie schriftelijk geraadpleegd over hun mening t.a.v. de recente ontwikkelingen in archievenland. Dit alles heeft ertoe geleid dat het bestuur tijdens de algemene ledenvergadering aan haar leden zal voorstellen om het komend jaar de overgang van de sectie AVA van de KVAN naar DIVA verder uit te werken. Daarbij zal als restrictie gelden dat de voorstellen die door het DIVA-bestuur zijn gedaan, met name op het punt van de instelling van secties en alles wat daarmee samenhangt, door de algemene ledenvergadering van DIVA zullen worden bekrachtigd.

Themamiddag "Van actualiteit naar historische bron" Het belang van het audiovisuele materiaal van lokale omroepen voor de geschiedenis. De themamiddag wordt georganiseerd door de Sectie Audiovisuele Archieven van de Koninklijke Vereniging Archivarissen Nederland in samenwerking met de Organisatie Lokale Omroepen Nederland.

Programma:

- 13.30 - 13.45 uur Inleiding door Pieter de Wit (directeur Organisatie Lokale Omroepen Nederland, OLON) met als onderwerp de ontwikkeling en positie van de lokale omroep in Nederland.
- 13.45 - 14.00 uur Inleiding door Frank van der Maden (voorzitter sectie AVA/KVAN en coördinator van het Brabants Filmarchief) n..a.v. de onlangs, in samenwerking met de OLON (Organisatie Lokale Omroepen Nederland), uitgevoerde enquête naar de archivering van audiovisueel materiaal bij lokale omroepen

- 14.00 - 14.20 uur Inleiding door Rob van de Laar (hoofd bureau externe dienstverlening Stadsarchief 's-Hertogenbosch) over ervaringen met het audiovisueel archief van de voormalige Bossche Lokale Omroep Stichting (BLOS). Met fragmenten van historische uitzendingen.
- 14.20 - 14.45 uur. Inleiding door Gerda Jansen Hendriks (initiatiefneemster en programmamaakster van het televisieprogramma "Andere Tijden", VPRO/NPS en samensteller van diverse historische documentaires) over het belang van het audiovisueel materiaal van omroepen als historische bron bij het maken van radio- en televisieprogramma's.


- 14.45 - 15.00 uur koffie/thee


- 15.00 - 16.00 uur paneldiscussie o.l.v. Harrie Romijn (conservator van het Gronings Audiovisueel Archief.) - 16.00 - 17.00 uur afsluitende borrel De themamiddag is voor iedereen toegankelijk.

Voor leden van de KVAN en van de OLON bedraagt de toegangsprijs hfl.25,00.
Niet-leden betalen hfl.50,00.
Aanmelding geschiedt per e-mail rola@s-hertogenbosch.nl of schriftelijk:
Stadsarchief 's-Hertogenbosch, Postbus 12345, 5200 GZ 's-Hertogenbosch t.n.v. R.H.A.van de Laar.
Nadere informatie bij Rob van de Laar, tel. (073) 6155274. Indien U zich tevens wenst op te geven voor een eenvoudige lunch in het Eurohotel dan dient zich ook hiervoor aan te melden (kosten hfl.20,00).
Betaling geschiedt door storting van het verschuldigde bedrag op Postbank 0452306 t.n.v. KVAN/Sectie AVA 's-Hertogenbosch o.v.v. "themamiddag 14 november".

Terug naar het nieuwsoverzicht