Gemeente Etten-Leur

Warenmarkt terug naar de Markt

Informatieve avond op 14 november

Inleiding

Ten behoeve van de uitvoering van de werkzaamheden Centrumplan heeft de Bouwcombi-natie een bouwplaatsinrichtingsplan en een routingsplan ten aanzien van de aan- en afvoer van materialen, opgesteld. Omdat de Oude Bredaseweg daarbij een essentiële rol vervult, waarvoor geen alternatieven beschikbaar zijn, heeft dit consequenties voor de locatie van de warenmarkt die op woensdag wordt gehouden.
Uitgaande van de huidige planning van de werkzaamheden Centrumplan zal het derhalve noodzakelijk zijn vanaf 1 januari 2002 voor een periode van circa 5 jaar te kunnen beschik-ken over een alternatieve locatie als marktterrein.

Keuze locatie marktterrein

Om een keuze te kunnen maken voor een alternatieve locatie is een programma van eisen opgesteld. De beschikbare locaties zijn hieraan getoetst. Dit heeft erin geresulteerd dat het zuidelijke gedeelte van de Markt is aangewezen als alternatieve locatie voor het kunnen houden van de warenmarkt tijdens de uitvoering van het Centrumplan. Alhoewel een optimale en markttechnisch verantwoorde situatie in de huidige omstandighe-den en ontwikkeling van de gemeente Etten-Leur niet haalbaar is, heeft de Marktcommissie een positief advies uitgebracht ten aanzien van de genoemde locatie. Ook de commissie Algemene-, Bestuurlijke- en Economische Zaken heeft aangegeven met de voorgestelde keuze te kunnen instemmen.

Informatieve bijeenkomst

Om de Markt enigszins geschikt te maken voor deze functie van marktterrein, zijn er enkele infrastructurele aanpassingen noodzakelijk. De betreffende werkzaamheden zijn inmiddels gestart. Tijdens een bijeenkomst op woensdag 14 november aanstaande, tussen 19.00 en 20.00 uur wordt er informatie gegeven over de inrichting, voorzieningen en conse-quenties die verband houden met bovengenoemde functie van de Markt.
Belangstellenden zijn welkom op deze informatieve bijeenkomst, die wordt gehouden in de Schonckzaal in het gemeentehuis van Etten-Leur (ingang via het bordes aan de Markt). Na de uitleg in woord en beeld is er gelegenheid om een nadere toelichting te krijgen bij de situatietekening. Medewerkers van de gemeente Etten-Leur zijn aanwe-zig om eventuele vragen te beantwoorden.