Gemeente Weerselo

WET MILIEUBEHEER

Terinzagelegging ontwerp-besluiten

Op het taakveld milieu, locatie Weerselo liggen vanaf 16 november 2001 op werkdagen van 08.30 tot 12.30 uur, alsmede buiten kantooruren, na telefonische of schriftelijke afspraak, gedurende twee weken ter visie de ontwerp-besluiten tot het gedeeltelijk intrekken van de milieuvergunningen van:


* G.F.A.J. Krabbe, Kanaalweg 28 te Denekamp: een veehouderijbedrijf, vergunningnummer 32 d.d. 11 november 1997;

* J.G. Frons, Wittebergweg 21 te Nutter: een veehouderijbedrijf, vergunning d.d. 18 april 1995.

De strekking van deze ontwerp-besluiten is dat wij op verzoek van vergunninghouders overgaan tot het gedeeltelijk intrekken van de vergunningen. De ammoniakproductierechten zullen in het kader van het Ammoniak Reductie Plan (ARP) worden overgedragen. Bedenkingen tegen de ontwerp-besluiten kunnen door een ieder gedurende twee weken tot en met 30 november 2001 schriftelijk worden ingediend bij het gemeentebestuur. Op verzoek kan iedereen in persoon of bij gemachtigde mondeling bedenkingen inbrengen en wel op afspraak tot het einde van bovengenoemde termijn van twee weken. Indien men dat wenst worden de persoonlijke gegevens van degene die schriftelijk bedenkingen inbrengt, niet bekend gemaakt. Het verzoek daartoe moet schriftelijk bij het gemeentebestuur worden ingediend. Alleen zij die tijdig (schriftelijk of mondeling) bedenkingen hebben ingebracht tegen het ontwerp-besluit kunnen later beroep instellen bij de Raad van State, tenzij wordt aangetoond dat men redelijkerwijs niet in staat is geweest (tijdig) bedenkingen in te brengen, danwel de definitieve besluitvorming afwijkt van het voornemen.

Eveneens liggen vanaf 16 november 2001 op het taakveld milieu op werkdagen van 08.30 tot 12.30 uur, alsmede buiten kantooruren, na telefonische of schriftelijke afspraak, gedurende vier weken ter visie de ontwerp-besluiten op de aanvragen om een vergunning ingevolge de Wet milieubeheer van:


* Maatschap G.A.M. Nijmeijer en M.D.C. Nijmeijer-Konter, Brandlichterweg 74 te Denekamp voor het veranderen van een pluimveehouderij en eierhandel;

* Maatschap G.H., E.M.G. en R.F. Kamphuis, Priorweg 10 te Denekamp voor het oprichten en in werkinghebben van een rundveebedrijf;
* Maatschap Kuipers, Eikweg 8 te Lattrop voor het veranderen van een veehouderijbedrijf;

* Maatschap R.G.J. en A.L.M. Tassche, Lattropperstraat 65 te Denekamp voor een nieuwe, de gehele inrichting omvattende vergunning voor een veehouderijbedrijf;

* De heer G.A.H. Zegger, Hogeveldsweg 4 te Deurningen voor een nieuwe, de gehele inrichting omvattende vergunning voor een veehouderijbedrijf.

Bedenkingen tegen de ontwerp-besluiten kunnen door een ieder gedurende vier weken tot en met 14 december 2001 schriftelijk worden ingediend bij het gemeentebestuur. Op verzoek kan iedereen in persoon of bij gemachtigde mondeling bedenkingen inbrengen en wel op afspraak tot het einde van bovengenoemde termijn van vier weken. Indien men dat wenst worden de persoonlijke gegevens van degene die schriftelijk bedenkingen inbrengt, niet bekend gemaakt. Het verzoek daartoe moet schriftelijk bij het gemeentebestuur worden ingediend.Alleen zij die tijdig (schriftelijk of mondeling) bedenkingen hebben ingebracht tegen het ontwerp-besluit kunnen later beroep instellen bij de Raad van State, tenzij wordt aangetoond dat men redelijkerwijs niet in staat is geweest (tijdig) bedenkingen in te brengen, danwel de definitieve besluitvorming afwijkt van het voornemen.

Terinzagelegging besluiten
Op het taakveld milieu, locatie Weerselo ligt vanaf 16 november 2001 op werkdagen van 08.30 tot 12.30 uur, alsmede buiten kantooruren, na telefonische of schriftelijke afspraak, gedurende zes weken ter inzage het besluit op de aanvraag om een vergunning ingevolge de Wet milieubeheer van:


* Maatschap Kamphuis, Springendal 1 te Oud-Ootmarsum voor een nieuwe, de gehele inrichting omvattende vergunning voor een veehouderijbedrijf.De eerder verleende vergunning voor deze inrichting is door de Raad van State bij besluit van 25 juli 2001 vernietigd. In verband hiermee hebben wij een nieuwe vergunning, onder voorschriften ter bescherming van het milieu, verleend. Het besluit is gewijzigd ten opzichte van het ontwerp-besluit.
Beroep tegen het besluit kan tot en met 28 december 2001 worden ingesteld door:


* degenen die bedenkingen hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit;

* de adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de gelegenheid advies uit te brengen over het onwerp van het besluit;
* degenen die bedenkingen hebben tegen wijzigingen die bij het nemen van het besluit ten opzichte van het ontwerp daarvan zijn aangebracht;

* belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit.

Het beroepschrift moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Zij, die beroep instellen, kunnen bij een spoedeisend belang op grond van de Wet op de Raad van State tevens een verzoek doen tot het treffen van een voorlopige voorziening. Dit verzoek kan eveneens tot en met 28 december 2001 worden gericht aan de Voorzitter van genoemde Afdeling, wil het besluit niet binnen zes weken na de terinzagelegging van kracht worden.
Voor het indienen van een beroepschrift en/of een verzoek om een voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd. Een niet terstond van kracht verklaard besluit wordt pas van kracht als opdat verzoek door de Raad is beslist.

Terinzagelegging meldingen

Eveneens liggen op het taakveld milieu, locatie Weerselo vanaf 16 november 2001 ter inzage de meldingen van:

* De heer G.A.B. Lohuis, Alolfssteeg 4 te Weerselo. Het betreft een melding inzake het gedeeltelijk uitbreiden van een ligboxenstal ter vervanging van de verouderde stallingsruimte. Het aantal dieren blijft ongewijzigd. Deze wijziging is in overeenstemming met de voor de inrichting verleende revisievergunning nr. 20101 van 27 februari 2001 en de daaraan verbonden beperkingen en voorschriften.
Het college van Brgemeester en wethouders heeft besloten deze melding ingevolge art. 8.19 Wet milieubeheer te accepteren. Door ons wordt verklaard dat de voorgenomen wijziging voldoet aan art. 8.19 Wet milieubeheer en naar ons oordeel hoeft voor deze wijziging geen nieuwe vergunning worden aangevraagd;
* De heer F.B. Kuiper, Schotbroekweg 2 te Denekamp. Het betreft een melding inzake het vergroten van een guste/dragende zeugenstal. Het aantal dieren blijft ongewijzigd. Deze wijziging is in overeenstemming met de voor de inrichting verleende revisievergunning nr. 05/01 van 6 februari 2001 en de daaraan verbonden beperkingen en voorschriften. Het college van Burgemeester en wethouders heeft besloten deze melding ingevolge art. 8.19 Wet milieubeheer te accepteren. Door ons wordt verklaard dat de voorgenomen wijziging voldoet aan art. 8.19 Wet milieubeheer en naar ons oordeel hoeft voor deze wijziging geen nieuwe vergunning worden aangevraagd;

* De heer J.M.P. Bijen, Gammelkeresweg 3 te Deurningen. Het betreft een melding inzake het bouwen van een kapschuur. Het aantal dieren blijft ongewijzigd. Deze wijziging is in overeenstemming met de voor de inrichting verleende oprichtingsvergunning nr. 87.3 van 12 mei 1987 en de daaraan verbonden beperkingen en voorschriften. Het college van Burgemeester en wethouders heeft besloten deze melding ingevolge art. 8.19 Wet milieubeheer te accepteren. Door ons wordt verklaard dat de voorgenomen wijziging voldoet aan art. 8.19 Wet milieubeheer en naar ons oordeel hoeft voor deze wijziging geen nieuwe vergunning worden aangevraagd.

Belanghebbenden kunnen zienswijzen met betrekking tot deze melding tot en met 21 december 2001 zowel mondeling als schriftelijk indienen bij het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Denekamp.

Tegelijkertijd liggen op het taakveld milieu, locatie Weerselo vanaf 16 november 2001 ter inzage de meldingen van:


* De heer M.G.A. Banierink, Lemseloseveldweg 2a te Weerselo: Besluit melkrundveehouderijen milieubeheer: het omzetten van vee (art. 8.40 Wet milieubeheer);

* Maatschap H.J. en C.T.M. Veldscholten, Rodenmorsweg 15 te Denekamp: het van toepassing worden van het Besluit melkrundveehouderijen milieubeheer op de inrichting aan de Rodenmorsweg 15 te Denekamp (art. 8.40 Wet milieubeheer).

Een ieder kan binnen twee weken op- en aanmerkingen met betrekking tot deze meldingen kenbaar maken bij het college van Burgemeester en Wethouders.