Politiebericht Flevoland: Gehele regio 14-11-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, B. Timmer, 06-51401952

Rijden onder invloed
LELYSTAD - Op de IJssellaan is afgelopen nacht een 43-jarige automobiliste uit Swifterbant aangehouden wegens rijden onder invloed. Bij een controle bleek dat de vrouw niet verzekerd was. Bovendien bleek bij de blaastest dat de vrouw onder invloed verkeerde: 1045 ug/l (2.4 promille). Haar rijbewijs is ingevorderd.

Rijden zonder rijbewijs
EMMELOORD - Vanmorgen vroeg is op het Pastoor Koopmansplein een 15-jarige jongen uit Emmeloord aangehouden wegens rijden zonder rijbewijs. Surveillerende agenten zagen een auto rijden op de Drostlaan, die even later stilstond op de Deel, toen weer doorreed en niet reageerde op het stopteken van de politie op de Espelerlaan. Op het Pastoor Koopmansplein kon de bestuurder worden aangesproken. Daar bleek dat hij 15 jaar was en dus niet in bezit van een rijbewijs. Hij verklaarde dat hij zonder toestemming de auto van zijn moeder geleend had en is na verhoor naar huis gestuurd.

Straatroof
ALMERE Dinsdagavond is op de Bergeendlaan een 25-jarige taxichauffeuse uit Almere beroofd. Een nog onbekende man vroeg haar of ze een briefje van vijftig kon wisselen. Op het moment dat ze haar portemonnee open deed, rukte de man de portemonnee uit haar handen en rende weg in de richting van de Golfbaan.

Aanrijding onder invloed
ALMERE Dinsdagavond is een 38-jarige automobilist uit Almere aangehouden voor rijden onder invloed. Hij was eerder die avond betrokken geweest bij een aanrijding op de Stedendreef. De man blies op het politiebureau 395 ug/l (0,9 promille). Proces-verbaal is opgemaakt.

Gevallen
ALMERE Dinsdagavond is op het Enschedepad een 61-jarige man licht gewond geraakt. Hij was tijdens het uitlaten van de hond gevallen. De man was waarschijnlijk onder invloed van alcohol. Ambulancepersoneel heeft hem overgebracht naar het Flevoziekenhuis om een hoofdwond te hechten.

Schoorsteenbrandje
ALMERE De brandweer heeft dinsdagvond uit moeten rukken naar Oltman Thomsenstraat voor een schoorsteenbrandje. De brand was snel onder controle en niemand raakte gewond.

Aanrijding
DRONTEN Dinsdagavond vond op de Noord een aanrijding tussen een snorfietser en een automobilist plaats. De snorfietser is met onbekend letsel naar het ziekenhuis (onbekend welke) ovegebracht. De 54-jarige automobilist uit Dronten reed over de Noord in de richting Dronterringweg en sloeg af. Hij kwam toen in botsing met de snorfietser een 22-jarige vrouw uit Dronten die over het fietspad kwam vanuit de richting van de Dronterringweg. De snorfietser kwam ten val.

Snelkraak
CREIL Bij de politie is een snelkraak bij een winkel op de Graaf Florislaan gemeld. Daarbij is electronica ontvreemd. De inbraak vond vermoedelijk dinsdagnacht plaats. De politie stelt een (technisch) onderzoek in.

Granaat
ENS Een bewoner aan de Waterkant had bij het opruimen een grisant granaat gevonden en meldde dit bij de politie. De politie en de Explosieve Opruimingsdienst (EOD) hebben deze dinsdagmiddag gecontroleerd tot ontploffing gebracht op de Tuinrand bij de Gillotstraat.