Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 14-11-2001

Politieberichten stad Utrecht, 09.25 uur
Rijden onder invloed

UTRECHT Tijdens de surveillance zag de politie in de nacht van dinsdag 13 op woensdag 14 november een bestuurder van een snorfiets slingerend over de weg rijden.

Omstreeks half drie werd de 28-jarige bestuurder uit Utrecht op het Westplein gecontroleerd. Na een eerste blaastest bleek dat de man te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse uit dat de Utrechter 1,85 promille alcohol in zijn lichaam had. De man had geen rijbewijs en een bromfietscertificaat. Met een rijverbod van negen uur werd hij naar huis gestuurd.

Autodieven aangehouden

UTRECHT Op het Smakkelaarsveld wilde de politie dinsdagnacht een voertuig controleren die mogelijk van diefstal afkomstig was.

Omstreeks kwart voor twee zag de bestuurder van de mogelijk gestolen auto dat de politie achter hem reed. Vrijwel direct parkeerde hij het voertuig ter hoogte van het Radboudkwartier en wilde samen met een passagier het voertuig verlaten. De agenten hielden de mannen staande.

Via de meldkamer kwam het bericht dat het voertuig gestolen was in Nijmegen. De mannen van 37 en 36 jaar en beiden uit Utrecht werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. Hier bleek dat de 36-jarige man nog eens zes maal gesignaleerd stond voor diverse feiten. Beide mannen werden ingesloten.

Hennepkwekerij aangetroffen

UTRECHT Uit onderzoek en tips kon de politie dinsdagavond een hennepkwekerij aan de Larixstraat ontmantelen.

Rond half negen trof de politie in een schuur achter een woning aan de Larixstraat een in werking zijnde kwekerij aan. De eigenaar was juist bezig de planten te verzorgen. De 35-jarige man uit Utrecht werd aangehouden. De planten en professionele apparatuur werden in beslag genomen. In totaal werden 235 planten aangetroffen.

Door het energiebedrijf werd geconstateerd dat de stroomtoevoer illegaal werd afgetapt.

Verkeerscontrole

UTRECHT Dinsdagmiddag heeft de politie op de Burgemeester Norbruislaan een verkeerscontrole uitgevoerd.

Tussen twee en half vijf werden 621 gecontroleerd. Voor 85 bestuurders schreef de politie een bekeuring uit voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km/u. In totaal kregen 29 bestuurder een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel. Een bestuurder werd bekeurd omdat hij tijdens het autorijden een hond op zijn schoot had.

Ook negen bromfietsbestuurders werden bekeurd voor onder andere, niet dragen van de helm, defecte verlichting, het niet kunnen tonen van een geldig bromfietscertificaat en het niet hebben van een verzekeringsplaatje.