Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 14-11-2001

Politieberichten district Heuvelrug, 09.30 uur
15-jarige jongen belandt met auto in heg

VEENENDAAL Dinsdagmiddag reed een 15-jarige jongen uit Veenendaal in de auto van zijn broer over de Boslaan. Hij verloor tijdens een uitwijkmanoeuvre de macht over het stuur en belandde in de heg voor een woning.

Politieagenten werden om tien voor twee gezonden naar de Boslaan, waar een auto van de weg was geraakt. Ter plaatse werd de 15-jarige jongen in de auto aangetroffen. Hij had de auto van zijn broer meegenomen en reed hiermee over de Boslaan. Toen hij moest uitwijken voor een andere personenauto verloor hij de macht over het stuur en belandde in de heg.

Tegen de jongen is proces verbaal opgemaakt voor het rijden zonder rijbewijs. De jongen zal de schade aan de heg voor de woning vergoeden.

Controle parkeerbeleid

WIJK BIJ DUURSTEDE In de nacht van dinsdag op woensdag is door de politie in de gehele binnenstad van Wijk bij Duurstede gecontroleerd op foutparkeerders. Tegen dertig foutparkeerders is proces verbaal opgemaakt.

Snelheidscontrole

VEENENDAAL Dinsdagochtend is door de politie een snelheidscontrole gehouden op de Parallelweg.

Tussen zeven uur en acht uur werd de snelheid van 75 voertuigen gemeten. De maximum snelheid die ter plaatse geldt is 50 km/u. Zeven automobilisten reden te hard. De hoogst gemeten snelheid was 80 km/u.

Snelheidscontrole

RHENEN Dinsdagochtend werd door de politie een snelheidscontrole gehouden op de Grebbeweg.

Tussen half acht en half twaalf werd de snelheid van in totaal 2.748 voertuigen gemeten. De maximum snelheid die ter plaatse geldt is 50 km/u. 217 automobilisten reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 89 km/u.