Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 14-11-2001

Politieberichten district Binnensticht, 09.30 uur
Snelheidscontrole

ZEIST- Op de Oranje Nassaulaan werd er op dinsdagochtend een snelheidscontrole gehouden van half acht tot half negen. In totaal passeerden hier 679 voertuigen waarvan er 64 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 kilometer per uur.

Van een tot twee werd er gecontroleerd op de Boulevard. Hier passeerden 945 voertuigen de controlepost en hiervan reden er 55 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 kilometer per uur.

DE BILT- Op dinsdagmiddag werd van twaalf uur tot kwart voor drie een snelheidscontrole gehouden op de Utrechtseweg. In totaal passeerden hier 1772 voertuigen waarvan er 132 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 112 kilometer per uur waar 80 is toegestaan.

Veel te hard, rijbewijs kwijt

ZEIST- Op dinsdagochtend raakte een 20-jarige automobilist uit Oisterwijk zijn rijbewijs kwijt na zijn onverantwoorde rijgedrag.

Surveillerende agenten zagen de 20-jarige man met hoge snelheid rijden over de provinciale weg N237 en wilden hem controleren. De man reed met een snelheid van 130 kilometer per uur over de kruising N237-Amersfoortseweg en negeerde hier tevens een rood verkeerslicht. Vanwege zijn hoge snelheid kon de man pas gecontroleerd worden in Zeist waar hij binnen de bebouwde kom nog een snelheid haalde van 106 kilometer per uur.

De man kon zijn rijbewijs inleveren en lopend zijn weg vervolgen.