Ten Hagen & Stam

Operational Excellence Den Haag, 14 november 2001

Het economisch tij keert. Bedrijven expanderen niet meer en zoeken naar consolidatie, waarbij continuïteit en stabiliteit de leidraad in managementbeslissingen vormen. Processen worden volledig herontworpen, en ontslag van personeel lijkt hierbij onvermijdelijk. Bedrijven lopen echter het risico dat dit averechts uitpakt. In Operational Excellence wordt uiteengezet hoe het ook anders kan.

In de boekenserie IT-professional en onderneming van uitgeverij Ten Hagen en Stam verscheen onlangs het zevende deel, Operational Excellence, van Drs. Peter Noordam en Drs. Ronald van Schijndel. Zij laten hierin zien dat de prestaties van een organisatie bepaald worden door een optimale inrichting en samenhang van de organisatiestructuur, de bedrijfsprocessen, IT en de medewerkers. En een goede prestatie kan in een dynamisch werkveld alleen volgehouden worden als hier in verandertrajecten voortdurend aan gewerkt wordt.

Noordam en Van Schijndel geven ook het doel van de methode aan: klantgerichtheid. Zij identificeren kritische succesfactoren als meer efficiency en hogere service en laten zien dat deze in balans moeten worden gerealiseerd. Vervolgens beschrijven de auteurs met een stappenplan hoe de methode in een bedrijf geïmplementeerd kan worden. Operational Excellence kan ook goed ingezet worden om de Internet-activiteiten in de bestaande bedrijfsvoering te integreren als E-business.

De auteurs geven in Operational Excellence de nodige strategische tips. Verder laten zij zien hoe de voordelen van een verandertraject in kaart gebracht kunnen worden en gaan zij dieper in op verandermanagement. Gebrek aan commitment is vaak een struikelblok in verandertrajecten. Noordam en Van Schijndel schetsen een aanpak om betrokkenheid te stimuleren en weerstand weg te nemen. Op deze wijze laat Operational Excellence zien hoe een organisatie slagvaardig blijft, ook in een kerend tij.

Noot aan de redactie:

Titel: Operational Excellence
Auteurs: Drs. Peter Noordam en Drs. Ronald van Schijndel Uitgever: ten Hagen & Stam
ISBN: 90-440-0364-x
Prijs: f 51,50 / 23,37 bij een abonnement, f 62,00 / 28,13 los, f 46,20 / 20,96 voor ag pashouder

Product / Event s.koopmans@wkths.nl
Present-Exemplaar tenhagenstam@artifexsupport.com