Gemeente Groningen


Winkelcentrum Westerhaven officieel open

Het nieuwe winkelcentrum aan de Westerhaven opent donderdag 15 november officieel haar deuren. Wethouders Schuiling en Smink zijn allebei van de partij om de officiële opening te verrichten. Voor de dagen na de opening zijn er verschillende activiteiten gepland. Zo houden de winkeliers zondag 18 november een eigen koopzondag.

Onder het Westerhaven-complex ligt de grootste parkeergarage van Noord-Nederland. Met zijn 800 plaatsen is het een publiekstrekker van formaat. Ter gelegenheid van de officiële opening verscheen De Westerhaven, van kering tot nering, een populair-wetenschappelijk boek over het Westerhaven-gebied door de eeuwen heen. In het toekomstige Stripmuseum is een tentoonstelling over vier eeuwen Westerhaven-historie.

De bouw van het Westerhaven-complex heeft 3,5 jaar geduurd. De ontwikkeling en inrichting heeft een investering gevergd van 120 miljoen gulden. De gemeente Groningen heeft daarnaast 37,5 miljoen gulden uitgegeven voor de aanleg van de verkeerskundige infrastructuur, de herinrichting van de openbare ruimte en de ontwikkeling van het Stripmuseum.