Postbus 4240 · Politie Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp · Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 14 november 2001
·

Aanrijding met letsel Noordwijk (D1)
Dinsdag 13 november vond omstreeks 16.30 uur een aanrijding plaats op de Lijnbaanweg. Een 39 jarige fietsster uit Noordwijk reed over de rotonde van de Nieuwe Zeeweg. Ter hoogte van de Lijnbaanweg wilde zij de Zeestraat inrijden. Een 85 jarige automobiliste uit Noordwijk naderde de rotonde over de Lijnbaanweg. Zij verleende de fietsster geen voorrang, waarna een aanrijding het gevolg was. De fietsster is met beenletsel overgebracht naar het LUMC.

Controle bestrijdingsmiddelen Benthuizen (D3)
De politie heeft dinsdag 13 november in samenwerking met de Algemene Inspectie Dienst proces-verbaal opgemaakt tegen een landbouwbedrijf in Benthuizen. Bij het bedrijf werden gewasbeschermingsmiddelen aangetroffen, terwijl het bedrijf geen spuitlicentie had.

Parkeercontroles Zoeterwoude-Rijndijk (D3)
Dinsdag 13 november is gecontroleerd op het parkeren van personenauto's op voor vrachtwagens bestemde parkeerplaatsen. De controles zijn uitgevoerd op de Oranjelaan, de Industrieweg, de Produktieweg en de Energieweg. Voor een aantal personenauto's is een boete van 90 gulden uitgeschreven.

Woninginbraak Leiderdorp (D3)
In een woning aan de Steenbakkerslaan is dinsdag 13 november ingebroken. De inbraak heeft overdag plaatsgevonden. Men is binnengekomen door een deur te forceren. Uit de woning ontbreken sierraden. Ook in een woning aan de Achthovenerweg heeft men via een deur ingebroken. Hier ontbreken eveneens sierraden. Bij een woning aan de Zijloordkade heeft men geprobeerd in te breken. Ook hier was er schade aan een deur. Het is echter bij een poging gebleven omdat men de deur niet open heeft kunnen krijgen.

Ongeval Leiden (D4)
Op de kruising Churchilllaan/Haagweg heeft dinsdag 13 november rond 16.30 uur een aanrijding plaatsgevonden tussen een 30-jarige Katwijkse bestuurder van een bestelauto en een 26-jarige Leidse bestuurder van een personenauto. De Leidenaar remde voor het stoplicht dat op oranje sprong. De Katwijker, die achter hem reed, kon niet meer op tijd remmen en reed hem van achteren aan. De Leidenaar gaf direct aan dat hij zich niet goed voelde en last had van zijn nek. Op aangeven van het ambulancepersoneel heeft de brandweer vervolgens het dak van de personenauto opengeknipt en is de Leidenaar naar het LUMC overgebracht.

Ongeval Leiden (D4)
Drie personenauto's zijn dinsdag 13 november rond 18.10 uur betrokken geweest bij een kop-staart-aanrijding. Een 38-jarige Hagenaar en 35-jarige nootdorper die voor op reden moesten remmen gezien de verkeerssituatie. Een 29-jarige Katwijker die achter hen reed kon niet meer op tijd remmen en reed de Hagenaar van achteren aan die op zijn beurt tegen de Nootdorper reed. De Hagenaar is met nekletsel naar Antoniushoven overgebracht.

Brommer-/snorfietscontrole Leiden (D4)
De politie heeft in de Zeeheldenbuurt (Evertsenstraat, Tasmanstraat, Munnikenstraat en Trompstraat) een brom- en snorfiets controle gehouden. Drie bromfietsers bleken geen bromfietscertificaat te hebben, drie droegen geen helm en in één geval werd ten onrechte de oranje plaat gevoerd. Algemene verkeerscontrole Leiden (D4)
De politie van Leiden houdt a.s. zaterdag een algemene verkeerscontrole. Vanaf 19.00 uur tot 03.00 uur zal worden gecontroleerd in de binnenstad van Leiden.

Bedrijfsongeval Alphen a/d Rijn (D5)
Een 53-jarige man uit Gouda heeft gisterenochtend, 13 november, aan de Herenhof een val van ongeveer twee meter van een steiger gemaakt. De steiger stond op vier wieltjes, vermoedelijk was de rem van een van de wieltjes kapot. Het bedrijf heeft de arbeidsinspectie ingeschakeld.

Tas met medicijnen verloren Alphen aan den Rijn (D5)
Een Alphense heeft eind oktober melding gedaan van het laten liggen van haar handtas bij een bushalte aan de Raoul Wallenbergplein. In deze tas zat onder ander een medicijn tegen hartklachten. Het betreft een sprayflacon met daarin Nitroglyerinium. Bij verkeerd gebruik geeft dit een gevaar voor de gezondheid en met name bij gebruik door kinderen.

Politie treft gestolen auto aan Nieuwerkerk a/d Ijssel (D6)
De politie heeft op maandag 12 november omstreeks uur een auto, afkomstig van diefstal, aangetroffen op de Zweedsezoom. Uit het politieonderzoek blijkt dat de auto vermoedelijk is gebruikt bij een poging snelkraak in een fotozaak in Nieuwerkerk op maandagochtend omstreeks 03.30 uur. In de auto werden tevens inbrekerswerktuig aangetroffen.

Auto in berm op zijn kop Nieuwerkerk a/d Ijssel (D6)
De politie heeft op maandag 12 november omstreeks 01.00 uur twee mannen van 35 en 23 jaar aangehouden. De politie trof een half uur daarvoor een auto op zijn kop in de berm aan bij de afrit Nieuwerkerk a/d Ijssel langs de Rijksweg A20. De politie heeft in de omgeving gezocht naar de bestuurder ervan en zag de twee mannen lopen langs de Zuidplasweg in de richting van Zevenhuizen. Het voertuig bleek van de 35-jarige man te zijn. De politie hield hierop de mannen aan voor het verlaten van de plaats van het ongeval. De 35-jarige man, afkomstig uit Engeland en vermoedelijk bestuurder van het voertuig, bleek onder invloed te zijn van alcohol. De blaastest op het politiebureau gaf een uitslag aan van 705 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De 23-jarige man, afkomstig uit Polen, bleek niet in het bezit te zijn van een visum. Hij is overgedragen aan de Vreemdelingendienst.

Bromfietscontrole Nieuwerkerk a/d Ijssel (D6)
De politie heeft op dinsdag 6 november tussen 15.30 en 16.30 uur op de Iersestraat een bromfietscontrole gehouden. Tegen drie bromfietsers is proces verbaal opgemaakt ter zake het niet verzekerd rondrijden, het ontbreken van de gashendel en het rijden zonder bromfietscertificaat. Daarnaast moeten drie bestuurders de verzekeringspapieren komen tonen aan het bureau.

Aanhouding na lastigvallen Gouda (D7)
Een 26 jarige Rotterdammer is dinsdag 13 november omstreeks 17.00 uur aangehouden op het Stationsplein. De man wordt ervan verdacht een 17 jarige plaatsgenoot te hebben lastiggevallen. De vrouw verklaarde dat zij vanaf station Alexander in Rotterdam door de haar onbekende man was aangesproken, bedreigd en mishandeld. De vrouw wist in Gouda een spoorwegmedewerker aan te klampen. Hij kon de man, die trachtte te ontkomen, in de trein aanhouden en aan de politie overdragen. De man is na verhoor heengezonden en krijgt proces-verbaal.

Controle overlast Ouderkerk a/d IJssel (D8)
Politie Hollands Midden heeft gisterenavond, 13 november, op diverse plaatsen in Ouderkerk gecontroleerd op overlast, onder andere op de Rozenlaan en de Kranepoort. Het was erg rustig op straat, geen bijzonderheden werden gecontstateerd.

Onder invloed Bergambacht (D8)
Tijdens een alcoholcontrole op de Provincialeweg, is vannacht, 14 november rond 01.15 uur, een 36-jarige automobilist uit Bergambacht aangehouden. De man blies 235 Ug/l op het ademanalyseapparaat, hij kreeg een procesverbaal en een transactie van fl. 410,- aangeboden.