Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van woensdagmorgen 14 november 2001
10:47 woensdag 14 november 2001

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting tot donderdagmiddag 16.30 uur. Telefoon 0592 361294 of 06 53 23 80 59

Nieuw Buinen, alcomobilist vast
Gisteravond probeerde een 39-jarige man uit Nieuw Buinen, rijdende over het Dwarsdiep, de berm van de N 374 over te steken en daarbij kwam hij vast te zitten in de drassige grond. Controle wees een alcoholpromillage uit van 0,65. Hij kreeg een transactie aangeboden. De auto werd door een bergingsbedrijf uit de berm gehaald.

Zuidwolde, ongeval met letsel
Gistermiddag reed een 35-jarige man uit Zwolle met zijn auto over de Noordbaan van de A28 in de richting van Meppel. Tussen Zuidwolde en Meppel botste hij op een stilstaande file. De achterste auto werd bestuurd door een 46-jarige vrouw uit Soest. Zij alsmede drie inzittenden van haar auto (leeftijd en woonplaatsen onbekend, twee vrouwen en een man) werden gewond overgebracht naar ziekenhuizen in Meppel en Zwolle. De man uit Zwolle raakte licht gewond. De weg was twee uur gestremd en het verkeer werd omgeleid. Het traumateam was per helikopter aanwezig.

Meppel, ongeval met invalidenvoertuig
Gistermiddag reed een 18-jarige jongen uit Meppel met zijn bromfiets over de Grote Oever. Hij zag toen niet dat een oudere dame uit Meppel in haar driewielige invalidenvoertuig een zebrapad overstak. Er volgde een aanrijding waarbij de vrouw uit haar voertuig viel en daarbij aan haar hoofd gewond raakte. Zij werd naar het Bethesda overgebracht. (Leeftijd vrouw onbekend)

Frederiksoord, ongeval met letsel
Vannacht reed een man uit Basse met zijn auto over de Maj van Swietenlaan. Hij was bezig kranten te bezorgen Op het moment dat hij werd ingehaald door een 20-jarige bestuurder uit Diever sloeg hij links af waarna een aanrijding volgde. De man uit Basse werd met nekklachten naar het ziekenhuis in Meppel overgebracht.

Wittelte, dodelijk ongeval
Gistermiddag reed de 88-jarige L. de Wit uit Wilhelminaoord over de Wapserveenseweg . Zonder aanwijsbare reden stuurt hij plotseling naar links en botst frontaal op een boom waarna hij kort daarna ter plaatse overlijdt.

Hoogeveen, alcomobilist
Vannacht reed een 27-jarige man uit Hoogeveen met zijn auto over de Bilderdijklaan. Nadat hij geblazen had werd een alcoholpromillage vastgesteld van 1. Hij kreeg snelrecht en een rijverbod.

Hoogeveen, diefstal uit bedrijf
Werd vannacht ingebroken in een bedrijf aan de Grote Beer. Er werd een ruit geforceerd waarna ruim honderd sloffen sigaretten werden weggenomen. Een 34-jarige man uit Hoogeveen deed namens het bedrijf aangifte. De politie was binnen twee minuten na de alarmmelding ter plaatse maar toen waren de dieven al gevlogen.

Roden, alcomobilist
Vannacht reed een 30-jarige vrouw uit Roden over de Vredelaan. Haar rijgedrag trok de aandacht van surveillerende agenten. Een controle wees een alcoholpromillage uit van 1,6. Zij kreeg een rijverbod van 8 uur en haar rijbewijs werd ingevorderd.

Assen, bedrijfsinbraak
Werd gisternacht ingebroken in een gebouw aan de Lauwers. Vermoedelijk heeft de dader zich laten insluiten Er worden 4 laptops en een beeldscherm vermist. Een 43-jarige vrouw uit Assen deed namens het bedrijf aangifte.

Assen, woonboot in brand
Brak vannacht brand uit op een woonboot aan de havenkade. De 26-jarige bewoner was niet thuis. De brandweer bluste de brand. Eén van de brandweermannen verdraaide zijn knie en werd per ambulance afgevoerd, niet bekend waarheen. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe