Drie nieuwe leden Raad van Commissarissen bij Bibit Internet Payments

Bibit versterkt Raad van Commissarissen met het oog op internationale expansie

Bunnik, 14 november 2001 - Bibit Internet Payments (Bibit), de internationale marktleider in betalingen via Internet, heeft per november 2001 drie nieuwe leden in haar Raad van Commissarissen benoemd: Javier Perez, Marcel Smits en Hans Veldhuizen. Hun benoeming volgt op de succesvolle voltooiing van een recente financieringsronde en sluit aan bij Bibit's ambitie om haar activiteiten internationaal verder uit te breiden. Bibit biedt inmiddels een groeiend aantal internationaal opererende bedrijven, waaronder de Europese verkooporganisatie van Dell, betaaldiensten voor andere verkoopkanalen dan Internet, zoals call centers en postorderverkoop.

In opeenvolgende posities bij zowel diverse Spaanse banken als bij Visa International deed Javier Perez (Spanje, 1953) meer dan 23 jaar internationale ervaring op in retail banking en in de betaalkaartindustrie. Op dit moment bekleedt hij de functie van General Manager, Regions and Businesses, bij de Europese interbancaire organisatie Europay. Perez is tevens een Director van Maestro International en maakt deel uit van het wereldwijde Dagelijks Bestuur van Mastercard Virtual Services.

Marcel Smits (Nederland, 1961) bekleedt momenteel de positie van Chief Financial Officer bij Koninklijke Vendex KBB, de leidende nonfood retailer in Nederland en een typische exponent van Bibit's doelgroep. Hiervoor werkte hij in diverse managementfuncties bij Unilever. Smits combineert een gedegen financiële achtergrond met diepgaande kennis van de retail-industrie.

Hans Veldhuizen (Nederland, 1951) is directeur van Indictis Ventures, dat zich bezighoudt met investeren in en begeleiden van (Internet) start-ups. In 1996 richtte hij Nedstat op, dat zich heeft ontwikkeld tot marktleider in Europa op het gebied van website-monitoring. Veldhuizen is tevens eigenaar van een marketing-communicatiebureau en een projectontwikkelingsbureau voor vastgoed voor de ICT-sector.

Naast de drie nieuw benoemde leden bestaat Bibit's Raad van Commissarissen uit Hans Wackwitz, lid van de Board of Management van Paribas Deelnemingen, en Jörg Mohaupt, Managing Director van Continuum Group Ltd.


Over Bibit Internet Payments
Bibit Internet Payments (Bibit) is gespecialiseerd in het verzorgen van betalingen, afkomstig uit diverse verkoopkanalen, via een Internet infrastructuur. De Payment Service ondersteunt circa 60 verschillende betalingswijzen voor verschillende landen, waaronder conventionele creditcard-betalingen en het SET-protocol voor beveiligde transacties. Bibit's aanbod omvat tevens volledige reconciliatie en administratie diensten, waarbij het technisch en financieel beheer van de betaaloplossing in een volledig beveiligde omgeving wordt afgehandeld. De Payment Service sluit naadloos aan op bestaande retail platforms en stelt bedrijven in staat hun marktbereik te vergroten.

Bibit werd in 1997 opgericht in Nederland en opereert nu wereldwijd, via kantoren in Nederland, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. In maart 2001 voltooide Bibit een financieringsronde ter waarde van eur 8 miljoen, die het bedrijf aanwendt voor verdere internationale expansie. Tot Bibit's uitgebreide klantenlijst behoren zowel multi-channel retailers als pure webshops, call centers, en fysieke verkooppunten. Bibit's toegevoegde waarde wordt onderkend door onder meer Dell, The Financial Times, Canon, en Fleurop Interflora. In Nederland maken onder andere De Telegraaf, Ahold, Libertel Vodafone, Kijkshop en AKO gebruik van haar diensten. Tot Bibit's aandeelhouders behoren Residex Investments, BNP Paribas (Paribas Investments), Twinning en Continuum Group Ltd.