Politiebericht Venlo 14-11-2001
Mediaberichten 14 november (10.45 uur)

Venlo verkeerscontrole

VENLO Bij een verkeerscontrole in het centrum zijn dinsdagavond door de politie 2 fietsers bekeurd die zonder achterlicht reden, 2 anderen die zonder voor- én achterlicht reden en een die door rood licht reed. Verder werden 5 automobilisten bekeurd wegens foutparkeren.

Helden verkeerscontrole

HELDEN Bij een verkeerscontrole zijn dinsdagavond door de politie 4 fietsers bekeurd die zonder licht reden, 1 automobilist die onterecht mistlampen aan had, 2 bromfietsers zonder helm en 1 bromfietser zonder certificaat. Verder een motorrijder zonder achterlicht en een automobilist me defecte koplampen.

Nederweert verkeerscontrole

NEDERWEERT Bij een verkeerscontrole zijn dinsdagavond door de politie 9 fietsers bekeurd die zonder licht reden en 1 automobilist die de autogordel niet gebruikte.

Venlo aanhouding autodieven

VENLO De politie heeft in de vroege woensdagmorgen twee mannen van 32 en 39 jaar uit Eindhoven aangehouden op verdenking van autodiefstal. Politiemensen zagen de auto over de Groenstraat rijden en wilden de inzittende controleren. Een stopteken werd genegeerd en de bestuurder gaf gas. Na een korte achtervolging stopte de auto op Nieuw Stalberg en kon hij en de inzittende worden aangehouden. Direct bij de aanhouding verklaarde de chauffeur al dat de auto in Eindhoven gestolen was. De 24-jarige eigenaresse van de auto is op de hoogte gebracht. De beide verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Weert winkeldiefstal: fl. 490,00 boete

WEERT De politie heeft een 73-jarige man uit Weert een boete van fl. 490,00 gegeven nadat dat man in een winkel aan de Moesdijk voor ruim honderd gulden schoonmaak spullen had gestolen. Dinsdagmiddag betrapte winkelpersoneel de man bij de diefstal en droeg hem aan de politie over. In overleg met de officier van justitie kreeg de man de boete die hij direct contant betaalde.