KERK VAN JEZUS CHRISTUS

Kleding, dekens, en hygiëne-kits op weg naar Afganistan

Kleding, dekens en hygiëne-kits op weg naar vluchtelingen uit Afghanistan.

Terwijl duizenden Afghaanse vluchtelingen samenstromen aan de grenzen van de buurlanden op zoek naar voedsel en onderdak, stelt de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen 19 scheepscontainers met hulpgoederen beschikbaar om het menselijk leed te verzachten.

De vluchtelingen ontvangen kleding, wollen dekens, quilts, zuigelingenpakketten, melkpoeder, zeep e.d., plastic zeilen (voor beschutting en isolatie) en waterzakken.

'Drie scheepsladingen die al onderweg waren naar andere gebieden, zijn naar de Afghaanse vluchtelingen gestuurd toen de nood daar steeg,' zegt Garry Flake, directeur Humanitarian Services van de kerk. 'De mensen die leiden zijn de onschuldige slachtoffers van de oorlog,' aldus Flake. 'We doen alles wat we kunnen om voor de winter in enkele elementaire behoeften te voorzien.'

De kerk heeft al 17 scheepsladingen verzonden. Vorige week zijn er in Salt Lake City nog twee meer klaar gemaakt. Binnen 2 weken zullen de goederen in handen zijn van de vluchtelingen. De zendingen gaan naar vluchtelingenkampen in Oezbekistan, Tadjikistan en Pakistan.

Voor het transport en de distributie werkt de kerk samen met andere hulporganisaties zoals Internationale Voedselhulp, Direct Relief International, Counterpart International en Mercy Corps International.

Een ieder kan bijdragen aan deze humanitaire projecten; alle donaties komen direct ten goede aan diegenen in nood. Administratieve kosten zijn voor rekening van de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen.

---