Gemeente Den Haag

2001-11-12: Wethouder Heijnen nodigt onderwijswereld uit voor internetdiscussie over toekomst Beroepsonderwijs

Onderwijswethouder Pierre Heijnen heeft de onderwijswereld uitgenodigd om deel te nemen aan een internetdiscussie over de toekomst van het beroepsonderwijs. Sharon Dijksma (Tweede Kamerlid van de PvdA), Martien Kuitenbrouwer (Minister van Onderwijs van het Kabinet On Line) en tal van mensen uit en rond het Beroepsonderwijs treden hierbij op als speciale gasten. De deelnemers kunnen op woensdag 14 november a.s. tussen 13.00 en 17.00 uur inloggen op www.scholenwerk.nl om hun mening kenbaar te maken en mee te discussiëren via de On Line Versnellingskamer Scholenwerk.

Spijbelen
De onderwijswereld in Den Haag, samenwerkend in het programma 'Schoenwerk', heeft een aanpak ontwikkeld om het beroepsonderwijs beter te laten aansluiten bij de wensen van de leerling en de eisen van de maatschappij. 'Scholenwerk' streeft ernaar om alle partijen in en naast het beroepsonderwijs doelgericht samen te laten werken. Het resultaat moet 'meetbaar' zijn. Een betere schoolkeuze, minder spijbelen en schooluitval, een betere aansluiting op de arbeidsmarkt. Kortom: een nog leukere en betere school!

Rode draad
In de On Line Versnellingskamer Scholenwerk staan de diverse ideeën over toekomst van het Beroepsonderwijs en de aanpak van Scholenwerk ter discussie. Wat kan beter? Wat moeten de scholen, ouders, leerlingen zelf oplossen? Hoe kunnen we samenwerken aan een betere toekomst voor onze kinderen? Hoe gaat dat in andere delen van Nederland? Rode draad in deze discussie is de rol van de gemeente in de 'onderwijsketen'.

Resultaten
De resultaten van de discussie zullen een belangrijke rol spelen op de Conferentie Scholenwerk op 27 november. Deze conferentie heeft plaats in het stadhuis van Den Haag en wordt geleid door cabaretier Sjaak Bral.

12 november 2001