Woensdag, 14 november 2001
Automobilist belandt tegen gevel van woning
ELST - Gistermiddag heeft een eenzijdig verkeersongeval plaatsgevonden op de Rijksweg Noord in Elst, ter hoogte van de Griegstraat. Met als mogelijke oorzaak een black out, reed een 53-jarige inwoner van Elst tegen de trottoirband die de afscheiding vormt tussen de rijbaan en het fietspad. Toen hij over de trottoirband heen reed verloor hij het carter van de motor. Vervolgens botste de man tegen een tuinafscheiding van bielzen, waardoor de auto weer van richting veranderde en een lichtmast onderste boven reed.
Nadat de auto door twee tuinen heen was gereden kwam hij uiteindelijk tegen de gevel van een woning tot stilstand. De bestuurder raakte licht gewond. De auto was total loss.
Inbreker aangehouden
BEMMEL - De politie kreeg de afgelopen nacht melding dat er op een bouwterrein aan de Dijkstraat in Bemmel werd ingebroken in een bouwcontainer. Toen de politie ter plaatse kwam zagen zij dat twee mannen een bouwcontainer uitrenden. Een van hen gooide een doos die voor de container stond richting de agenten, maar raakte hen niet. Een 19-jarige man uit Arnhem kon worden aangehouden, de andere inbreker wist in het donker te ontkomen. Bij onderzoek bleek dat het tweetal reeds een hoeveelheid bouwmateriaal had klaargezet om mee te nemen. Onderzoek wordt voortgezet.
Man aangehouden wegens verdenking van bedreiging
TOLKAMER - Gisteravond kwam bij de politie van het district Rivierenland de melding binnen dat een vrouw bedreigd zou worden door haar ex-man. De vrouw, een 36-jarige inwoonster van Tolkamer, had gistermiddag al aangifte gaan van stalking door haar ex. Vorige week had de man gedreigd haar auto te vernielen, wat later ook gebeurde. De vrouw verklaarde verder regelmatig te worden lastig gevallen door haar ex-man via de telefoon. Gisteren had de man gedreigd haar auto in brand te steken. In een later telefoontje deze dag dreigde hij haar van het leven te beroven. De politie is naar de woning van de 49-jarige verdachte aan de Tolstraat in Tolkamer gegaan, waar de man rond 00.45 uur vannacht is aangehouden. De man is ingesloten voor verhoor.