Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 14-11-2001 Politieberichten district Maastricht (HP 12.50 uur) Woensdag 14 november 2001

Maastricht, 28 processen-verbaal bij verkeerscontrole: Dinsdagmorgen 13 november 2001 tussen 10.30 en 12.30 uur en s middags tussen 15.00 en 16.15 uur heeft de politie een gerichte verkeerscontrole gehouden op de Frontensingel te Maastricht, mede naar aanleiding van klachten van automobilisten.
Nadat de verkeerssituatie op de Frontensingel enkele maanden geleden veranderde, klaagden meerdere automobilisten bij de politie over het gedrag van andere weggebruikers die zich niet hielden aan de verkeersregels ter plaatse. Komende vanaf de Noorderbrug en voornemens te rijden in de richting van de Statensingel is voor dit verkeer voor de verkeerslichten op de Frontensingel een voorsorteervak beschikbaar en vormt zich vaak een korte file. Nadat het verkeerslicht voor het verkeer in dit voorsorteervak groen wordt rijdt het verkeer verder en is daarna voor dit verkeer dat de Statensingel oprijdt twee voorsorteervakken beschikbaar.
Vele automobilisten houden zich ter plaatse niet aan de verkeersregels en kiezen bewust het verkeerde voorsorteervak om na het groen worden voor het verkeer rechtdoor in de richting van de Cabergerweg snel van voorsorteervalk te wisselen en vervolgens richting Statensingel te rijden. Daarmee kruipen zij de in file staande autos voor. Dit vaak tot grote ergernis van de automobilisten die zich aan de regels houden.
Vanmorgen tussen beide genoemde tijdsbestekken bekeurde de politie 28 automobilisten die zich bewust opstelden op de Frontensingel voor het verkeer richting Cabergerweg en na het groen worden snel van voorsorteervak wisselden en aansloten in het voorsorteervak richting Statensingel. Daarmee overschreden zij een doorgetrokken streep, zijnde een strafbare verkeersgedraging. Alle automobilisten kregen van de politie een schikkingsvoorstel aangeboden van fl. 250,-. De controles worden de komende weken nogmaals herhaald.

Maastricht, winkeldief aangehouden:
Een 48 jarige inwoner van Maastricht is dinsdagavond 13 november 2001 op heterdaad betrapt bij het plegen van een diefstal uit een winkel gelegen aan de Grote Staat te Maastricht.
De inwoner van Maastricht nam in het grootwinkelbedrijf twee videobanden weg met een totale waarde van ruim fl.20,-. Toen hij deze niet afrekende en het winkelbedrijf wilde verlaten werd hij door personeel ter verantwoording geroepen. De gewaarschuwde politie heeft de winkeldief meegenomen naar het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt. Hij kreeg een transactievoorstel aangeboden van fl. 250,-. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Maastricht, bedrijfsinbraak:
Op dinsdagavond 13 november 2001 omstreeks 23.30 uur heeft een inbraak plaatsgevonden in een bedrijf gevestigd aan de Prof. Pieter Willemsstraat te Maastricht. De inbreker ging hierbij snel te werk. Hij gooide met trottoirtegels een ruit aan diggelen waardor de toegang tot het bedrijf werd verkregen. Uit een van de kantoren werd een laptop met bijbehorende tas meegenomen. Nog voor de komst, van de door buurtbewoners gewaarschuwde politie, was de inbreker weer vertrokken.

Meerssen, ook de hulpverleners geloofden het
De politie rukte dinsdagavond 13 november 2001 omstreeks 19.30 uur uit naar een woning in de gemeente Meerssen. Een bezorger moest een pakje in de betreffende woning afleveren maar trof niemand thuis. Hij wilde het pakje toch kwijt en keek door de ruit van de woning. Daar zag hij, vanaf de achterzijde gezien, op een bank een persoon zitten. Boven de bank stak alleen een hoofd uit met een grijze haardos. Omdat de pakjesbezorger dacht dat de persoon zat te slapen klopte hij enige keren hard op de ruit, echter uit de woning kwam geen teken van leven. De pakjesbezorger begon steeds meer het ergste te vrezen en uiteindelijk belde hij het alarmnummer van de politie. Ook de ter plaatse gekomen politiepatrouille bekeek de situatie waarna in elk geval een ambulance voor alle zekerheid ter plaatse ontboden werd. Op het moment dat de politiepatrouille een ruitje van de woning wilde inslaan verschaften buurtbewoners opheldering. Bij het zien van de verschillende hulpdiensten begon bij de buurtbewoners een lampje te branden. Deze buurtbewoners vertelden dat de bewoonster bij haar afwezigheid altijd een pop op de bank plaatse waardoor het leek dat er iemand thuis was en daardoor mogelijke inbrekers op andere gedachten bracht. Dat was dan gelukt. ook bij de hulpdiensten. (Uit preventief oogpunt wordt geen straatvermelding in dit persbericht gedaan).